DOLAR 32,3625 -0.37%
EURO 34,6412 -0.49%
ALTIN 2.380,09-1,74
BIST 10.181,571,35%
BITCOIN 18930711,46%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

CHP’de kongre tarihlerinde değişiklik

CHP’de kongre tarihlerinde değişiklik

ABONE OL
17 Ağustos 2023 17:08
CHP’de kongre tarihlerinde değişiklik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, CHP Genel Merkezi’nden gelen genelge doğrultusunda 8,9 ve 10 Eylül tarihlerinde planlanan ilçe kongrelerinin daha erkene alınmasına karar verildiğini söyledi.

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, yaptığı açıklamada, partisinin kuruluşunun 100. Yıldönümü kutlamaları sebebiyle Genel Merkez’den gelen genelge doğrultusunda 8,9 ve 10 Eylül tarihlerinde planlanan ilçe kongrelerinin daha erkene alınmasına karar verildiğini belirterek, “Bu sebeple 8 Eylül’de yapılması planlanan Enez İlçe Kongresi 7 Eylül 2023 tarihine; 10 Eylül’de yapılması planlanan Merkez İlçe Kongresi 3 Eylül 2023 tarihine alınmıştır. Diğer ilçe kongreleri duyurulan tarihlerde yapılacaktır. Bu vesile ile hem partililerimizi hem de vatandaşlarımızı kongrelerimize ve kuruluş yıldönümü kutlamalarımıza bir kez daha davet etmekteyiz” dedi.

Ülkemizin zor günler geçirmekte olduğunu belirten Kahraman, “Daha yeni yapılan genel seçimler sonucunda kurulan iktidar vatandaşın hiçbir derdine çare olamamış, hatta derdine dert eklemiştir. Çiftçi, işçi, memur, emekli geçim sıkıntısı içindedir. Ücretlere kaşıkla verilen artışlar, zamlar ve vergiler vasıtası ile kepçeyle geri alınmıştır.  Yoksulluk sınırı 40.000 Lira’ya dayanmış; asgari ücret neredeyse bunun dörtte biri olarak kalmıştır. Bugün asgari ücret fiyatına kiralık ev bulmak bile zorken halkımızın bu parayla geçinmesi beklenmektedir. Seçimden bu zamana tüm vergi kalemleri ve fiyatların ve dövizdeki artışların dışında akaryakıt fiyatları 20 Lira seviyesinden 40 Lira seviyesine gelmiştir. Buna rağmen Edirnemiz’de tek sıkıntının şehiriçi yollar olduğunu iddia eden Ak Parti Yönetimi, taksici esnafı ziyaretinde neler konuşmuştur? Taksici esnafının hangi sorununa çözüm getirmiştir? ÖTV muafiyeti, yakıtta ÖTV indirimi gibi taleplerine ne cevap vermiştir? Taksici esnafı isyandadır. Artan maliyetler ve akaryakıt fiyatları yüzünden kontak kapama noktasındadır” dedi.

Kahraman, şöyle devam etti; “Edirne’nin yüzyıllık sorununu çözen ve genel iktidardan destek görmeden tamamen Edirne halkının ve Edirne Belediyesi’nin kaynakları ile yapılan altyapı ve asfaltlama çalışmaları bu yıl bitecektir. Ak Parti; zamların ne zaman biteceğini, Enflasyonun ne zaman düşeceğini, vatandaşın açlık ve yoksulluk sınırı altında ezilmesinin ne zaman sona ereceğini açıklayabiliyor mu? Ak Parti yöneticileri tüm bu sıkıntılar ortadayken bunlarla uğraşmayıp devletin memurlarını kadrolu çalışanı gibi yanında gezdirip vatandaş ziyaretleri yapıyor; İl Genel Meclisi tarafından henüz bu yılın gündemine bile alınmamış konular hakkında, İl Genel Meclis Başkanı, Meclis Üyeleri ve Özel İdare Çalışanlarını hiçe sayarak açıklamalar yapıyor, müjdeler veriyor.  Ak Parti Yönetimi; Özellikle Şükrüpaşa, Fatih, Kocasinan Mahalleri’nde öğrencilerin 40 kişilik sınıflarda üst üste eğitim gördüğünü biliyor mu? Buralara okul müjdesi verebiliyorlar mı?  Turizm bölgesi olan Enez ve köylerine ulaşım sorununun çözümü ve turizmin artması için Keşan-Enez Karayolunun yapımı müjdesini verebiliyorlar mı?  Turizm bölgeleri olan Erikli ve Yayla sahillerinde halkın su ve kanalizasyon sorunlarını çözebilecek müjdeler verebiliyorlar mı? Keşan Devlet Hastanesi’nin polikliniği statüsünde kalan ve İpsala halkının ihtiyacını karşılamayan İpsala Devlet Hastanesi’ndeki sorunların çözüm müjdesini verebiliyorlar mı?  Yıllardır kanayan yara olan, halk sağlığına büyük zararlar veren, tarım topraklarımızı zehirleyen Ergene’yi temizleyeceklerinin müjdesini verebiliyorlar mı? Edirne’nin gerçek ve ivedi sorunlarını çözemedikleri gibi; uzmanlar ve meslek odaları tarafından yanlış bir proje olduğu belirtilen ve Meriç Nehri’nde bulunan Arşimet Tribünü yapım işi ile Edirne’ye hizmet ettiklerini düşünmektedirler. Oysa bu proje daha yapım aşaması bitmeden geçtiğimiz günlerde kullanılamaz hale gelmiştir. Bu konu hakkında daha önce sormuş olduğumuz sorulara net bir cevap verilmemiştir. Bu konuda Valilik’ten ve Ak Parti Milletvekili’nden farklı açıklamalar gelmiş fakat bu açıklamalar ikna edici ve yeterli görülmemiştir. Bu konunun da takipçisi olduğumuzu hatırlatmak isteriz. Tüm sorunların tespiti ve çözümünde her zaman yapıcı olacağımızı, şehrimizin tüm birleşenleri ile birlik içinde çalışacağımızı ve halkımızın sorunlarının ve ihtiyaçlarının takipçisi olacağımızı bildiririz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.