DOLAR 47,1901 0.13%
EURO 54,0262 -0.07%
ALTIN 6.093,031,19
BIST 13.981,05-1,90%
BITCOIN 30523161.34501%
Edirne
27°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

CHP’li Balkanlı’dan “poster” talimatına tepki    

CHP’li Balkanlı’dan “poster” talimatına tepki    

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milli bayramlarda Atatürk posterlerinin yanına Cumhurbaşkanı posterinin de asılmasını öngören talimata tepki gösterdi.

ABONE OL
29 Ekim 2025 15:48
CHP’li Balkanlı’dan “poster” talimatına tepki    
User - CHP’li Balkanlı’dan “poster” talimatına tepki    
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milli bayramlarda Atatürk posterlerinin yanına Cumhurbaşkanı posterinin de asılmasını öngören talimata tepki gösterdi. Balkanlı, söz konusu uygulamanın “Cumhuriyetin kurucu ilkelerine, devlet geleneğine ve mevzuata aykırı” olduğunu belirtti.

Balkanlı, yaptığı açıklamada milli bayramların şahısların değil, milletin ortak değerlerinin kutlandığı günler olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin sembolleri şahısların değil, milletin ortak değeridir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın illere gönderdiği yazı, Cumhuriyetimizin kurucu ilkelerine, devlet geleneğine ve yürürlükteki mevzuata açıkça aykırıdır. Milli bayramlarımızda devletin ve milletin sembolü yalnızca Türk Bayrağı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.”

“PARTİZAN ANLAYIŞ EĞİTİM SİSTEMİNE TAŞINIYOR”

Balkanlı, AK Parti iktidarının 23 yıldır Cumhuriyetin temel ilkelerini sistemli biçimde aşındırdığını öne sürerek, “Devlet kurumları partizan bir anlayışla yönetiliyor, eğitim sistemi siyasal propaganda aracına dönüştürülüyor” dedi.

Balkanlı, “Bu son uygulama, milli bayramlarımızı bile parti devleti anlayışıyla şekillendirme çabasının yeni bir örneğidir. Cumhurbaşkanı posterinin Atatürk ve Türk Bayrağı’nın yanına asılması talimatı sadece bir protokol hatası değil; Cumhuriyetin ruhuna, devletin tarafsızlığına ve çocuklarımızın temiz bilincine yönelik bir saygısızlıktır.”

“VELİLER VE ÖĞRENCİLER TEPKİLİ”

CHP İl Başkanı Balkanlı, uygulamaya karşı hem velilerden hem öğrencilerden tepkiler geldiğini de dile getirerek, velilerin, çocuklarının siyasete alet edilmesinden rahatsız olduklarını, öğrencilerin ise Atatürk’ün mirasına sahip çıkarak sessiz protestolarla tepki gösterdiğini belirtti.

Balkanlı, “Bu durum, halkın vicdanının ve gençliğin Cumhuriyet bilincinin ne kadar güçlü olduğunun en somut göstergesidir.”

“LAİK VE ÇAĞDAŞ EĞİTİMDEN TAVİZ VERİLEMEZ”

Eğitimin siyasetten uzak, bilimsel ve laik temellerde yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Balkanlı, devlet okullarında Atatürk’ün ve Türk Bayrağı’nın yanına hiçbir siyasi figürün posterinin asılamayacağını ifade etti.

“Bu tutum yalnızca bir yönetmelik ihlali değil, Cumhuriyetin ortak değerlerine ve Atatürk’ün hatırasına yapılmış bir saygısızlıktır. Bu yanlış uygulama derhal geri çekilmelidir. Cumhuriyetimizin sembollerine, çocuklarımızın geleceğine ve laik eğitime sahip çıkmak hepimizin ortak görevidir.”

Balkanlı, CHP olarak Atatürk’ün mirasına, halkın iradesine ve Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP