Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Gençlik Kolları tarafından, 24 Ocak 1993 tarihinde Ankara’da evinin önündeki arabasına konulan bomba düzeneği ile suikaste kurban giden Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, aramızdan ayrılışının 32’inci yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi.
24 Ocak 1993’te evinin önünde uğradığı hain saldırı sonucu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu, 32’inci ölüm yıl dönümünde CHP Edirne Merkez İlçe Gençlik Kolları tarafından Uğur Mumcu Parkı’nda tören düzenlendi.
Törene; Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, CHP Merkez İlçesi Başkanı Yücel Başkanlı, CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emircan Taylan ve partili gençler katıldı.
CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emircan Taylan
Anma töreninde konuşan CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emircan Taylan, Mumcu’nun mücadeleci kişiliğine ve karanlığa karşı aydınlık yaratan gazeteciliğine dikkat çekti. Taylan, “Suikastının üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen ne yazık ki 24 Ocak 1993’teki Uğur Mumcu Suikastı, diğer suikastlar ve birçok kanlı eylem gibi hâlâ aydınlanmadı. Bırakın suikastın aydınlanmasını, tam çeyrek asırdır ortada kalan soruları soracak yetkili bile bulamıyorsunuz” dedi.
Taylan, şöyle devam etti; “Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve Uğur Mumcu… Şüphesiz cinayetler arasında en kırılgan olanı Uğur Mumcu cinayetiydi. Çünkü Uğur Mumcu, ulaştığı belgeleri açıklayabilen, ülkede ve bölgede yaşanan olaylar hakkında analitik bir çözümlemeyle doğru tespitler yapabilen cesur bir gazeteciydi. Doğru bildiği yolda, her türlü tehdide rağmen yürüdü. Haksızlıkları, sömürüyü, adaletsizlikleri kimseden korkmadan sergiledi. Bir an olsun umutsuzluğa kapılmadı. Bir devrim meselesi gibi, gericiliğin, tutuculuğun, sömürünün, yolsuzluğun ve cinayetlerin üstüne gitti. Terörün sadece Türkiye’ye özgü bir olgu olmadığını, uluslararası boyutu olduğunu söyledi. Uğur Mumcu adını ilk kez duyduğumda ilkokula henüz başlamamıştım bile. Medyanın bugünkü gibi erişilebilir olmadığı, sosyal medyanın ise adının dahi anılmadığı o yıllarda okuma yazmayı bilmeyen halime hafızama kazınmış bir aydın, bir yol göstericiydi, bir ışıktı, bir umuttu ve karanlıktaki aydınlıktı Uğur Mumcu benim için. İşte böylesine aydın bir ismin anma törenlerinde büyüyen bir kişi olarak geçip giden yıllarda haykırmaktan yılmadığım gibi şimdi de bundan sonra da Uğur Mumcu’nun katillerinin bulunamadığını haykırmaktan yılmayacağım. Sözlerimi son olarak Uğur Mumcunun sözüyle bitiriyorum “eyyyy halkım unutma bizi” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından anma törenine katılanlar Uğur Mumcu büstüne kırmızı karanfil bıraktılar.
Haber: Mehmet Güzey
GÜNCEL
19 Şubat 2025GÜNCEL
19 Şubat 2025GÜNCEL
19 Şubat 2025GÜNCEL
19 Şubat 2025MARMARA BÖLGESİ
19 Şubat 2025MARMARA BÖLGESİ
19 Şubat 2025GÜNCEL
19 Şubat 2025