DOLAR 32,4399 0.13%
EURO 34,8482 0.03%
ALTIN 2.401,930,23
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19251552,54%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’li Yazgan, Havsa’da çiftçinin sorunlarına dikkat çekti

CHP’li Yazgan, Havsa’da çiftçinin sorunlarına dikkat çekti

ABONE OL
28 Nisan 2023 10:07
CHP’li Yazgan, Havsa’da çiftçinin sorunlarına dikkat çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP 28. Dönem Edirne Milletvekili Adayı Ahmet Baran Yazgan, Havsa’da tarım kenti Edirne’de çiftçinin sorunlarına dikkat çekti. Vatandaş ucuz ve sağlıklı gıdaya ulaşamazken; üreticinin de emeğinin karşılığını alamadığını belirten Yazgan, “İktidarımızda çiftçimiz sahipsiz bırakılmayacak” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Edirne Milletvekili Adayı Ahmet Baran Yazgan, Havsa’yı ziyaret etti. Edirne’de gezilmedik sokak, sıkılmadık el bırakmayacaklarını ifade eden Yazgan, vatandaşlarla sohbet etti, dertlerini dinledi. Üreticinin de tüketicinin de gündeminin hayat pahalılığı olduğuna işaret eden Yazgan, “Tarım kenti Edirne’de çiftçimiz, Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi ciddi sorunlar yaşıyor. Ürettiğinin karşılığını alamıyor. Girdi maliyetleri çok yüksek. Vatandaşımız da gıda ürünlerine erişimde sıkıntı yaşıyor. Tarladaki ürünle market reyonlarındaki fiyatlar arasında ciddi uçurumlar var” dedi.

ÇİFTÇİ BÜTÇEDEN HAK ETTİĞİ TARIMSAL DESTEĞİ ALACAK

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında çiftçinin sahipsiz bırakılmayacağını ifade eden Yazgan, çiftçiye verecekleri destekleri şöyle sıraladı: “Kullanılan gübre ve tohum maliyetinin yüzde 50’sini geri vereceğiz. Tarımda indirimli elektrik tarifesi uygulayacağız. ÖTV’siz mazot vereceğiz. Tarımda çalışan kadın ve 30 yaş altındaki gençlere sosyal güvenlik prim desteği sağlayacağız.Tarım BAĞ-KUR primleri hasat sonrası ve faizsiz ödenecek. Banka ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullanılan kredilerin faizini silip, borçları yeniden yapılandıracağız. Et ve Süt Kurumu, ÇAYKUR, Süt Üreticileri Birliği, Damızlık

Sığır Yetiştiricileri Birliği gibi tarımsal kooperatif ve birlikleri etkin hale getireceğiz. Taban fiyatlarını çiftçinin kârını garanti edecek şekilde belirleyeceğiz. Çiftçinin, tarım makinaları ve canlı hayvanlarının haczedilmesini engelleyeceğiz. Çiftçi bütçeden hak ettiği tarımsal desteği alacak. Her köye veteriner, ziraat mühendisi, ziraat teknisyeni atayacağız. Ziraat Bankası’nı çiftçinin bankası yapacağız.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.