DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2072755-1,25%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Çiftçiye yapılandırma neden yok!”

“Çiftçiye yapılandırma neden yok!”

ABONE OL
13 Kasım 2020 11:31
“Çiftçiye yapılandırma neden yok!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, TBMM’de kabul edilen borçların yapılandırılması ile ilgili kanunun sorunlara çözüm getirmeyeceğini belirterek, çiftçi borçlarının bu yapılandırma kapsamında olmamasına tepki gösterdi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, yaptığı açıklamada Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde iki haftadır 51 maddelik torba yasanın görüşüldüğünü belirterek, “Maddelerin bir çoğu iş hayatıyla ilgili, bazıları da borçların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili. 500 milyar liralık borç yeniden yapılandırılıyor. İçinde SSK borcu, BAĞ-KUR borcu, Motorlu Taşıtlar Vergisi borcu, prim cezaları, trafik cezaları vb. hepsi yapılandırılıyor” dedi.

Yasaların 51 madde ve 298 sayfadan oluşmasına rağmen çiftçilerin borçlarının yapılandırılmadığını belirten Gaytancıoğlu, “Bu kadar kalın bir kitap halinde maddeler bir araya getirilmiş ama içinde çiftçiler yok. Halbuki çiftçiler ciddi anlamda bir borç yapılandırması bekliyor. Çünkü ciddi anlamda çiftçilerimiz borçlu. AKP iktidara geldiğinde 1 milyar lira olan çiftçilerin borcu bugün 160 milyar liraları aşmış durumda. Çiftçiler borç almadan tarlada üretim yapamıyor. Tarım Kredi Kooperatifleri’ne, özel bankalara, Ziraat Bankası’na ciddi anlamda çiftçilerimiz borçlu. Biz iktidarı sürekli uyarıyoruz. ‘Gelin bu yapılandırmaların içerisine çiftçileri de dahil edelim’. İnanın her gün onlarca telefon geliyor. ‘Bizim borçlarımız yapılandırılacak mı? Herhangi bir yapılandırma var mı?’ Hayır. İktidar çiftçiyi düşünmüyor. Zaten bunun emarelerini geçtiğimiz hafta verdiler. Geçtiğimiz hafta Tarım Bütçesi görüşüldü. Türkiye’nin Tarım Bütçesi hiç arttırılmadı. Yani desteklemelere hiç kaynak bulamayan bir iktidar var. Dünya pandemiden kırılıyor. Bütün ülkeler tarım bütçelerini arttırıyorlar. Ama Türkiye Tarım Bakanlığı, Tarım Bütçesi’ni arttırmadı. Çözümü ithalatta arıyor. Son derece yanlış. Atatürk’ün çiftçisini desteklemek zorundayız. Çiftçilerin borcunu yeniden yapılandırmak zorundayız. Destekleri arttırmak zorundayız. Üretmek zorundayız. Başka bir çıkış yok” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.