DOLAR 32,4596 -0.1%
EURO 34,7447 -0.67%
ALTIN 2.437,660,07
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2068477-0,81%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çifte mutluluk

Çifte mutluluk

ABONE OL
7 Mart 2020 12:15
Çifte mutluluk
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Okçuluk Türkiye Kupasından birinci olan Selimiye İmam Hatip Orta Okulu öğrencisi Sabri Eren Ot, elde ettiği başarıyla aynı zamanda okulunun müdürü olan babası Fatih Ot’u onurlandırdı.

Samsun’da düzenlenen Okçuluk Türkiye Kupası’nda birinci olan Selimiye İmam Hatip Orta Okulu öğrencisi Sabri Eren başarısıyla Edirne’yi gururlandırırken aynı zamanda öğrenim gördüğü okulun müdürü olan babası Fatih Ot’a da ayrı bir onur yaşattı.

“APAYRI DUYGULAR İÇİNDEYİM”

Sabri Eren’in hem babası hem de okul müdürü olmasından dolayı apayrı duygular içinde olduğunu söyleyeni Fatih Ot, “Bir baba olarak da apayrı duygular içindeyim. Benim oğlum aynı zamanda. Evdeki tutumlarına da ben takip ediyorum. Çocuklar mutlaka bir sporla ilgilenmeli. Severek hangi sporu yapıyorsa ona devam etmeli çocuklar” dedi.

Okulun başka branşlarda da başarı gösterdiğini anlatan, Ot, “Edirne Selimiye İmam Hatip Ortaokulu 600 öğrencisiyle eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Okulumuz öğrencilerinin sosyal ve sportif etkinliklerde birçok alanda başarı gösteriyorlar. Okçuluk aynı zamanda basketbol, futbol, güreş müsabakalarında da derecelerimiz var. Geçen gün akıl ve zeka oyunları olmak üzere 2 alanda derece aldık ve il birincisi olduk. Sabri Eren Ot okulumuzun başarılı öğrencilerinde, 7. Sınıf öğrencisi. Daha önce Türkiye’ 3. Başarısı da oldu.  Sabri’nin ikizde Beyza İrem’de bizim okulumuzda, Sabri Eren’in çalışma temposuna ben bizzat şahit oldum, diğer öğrencilerimize de örnek oluyor. Şehrimize bir birincilik kazandırdı. Sabri Eren’i, federasyon başkanımıza, antrenörlerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“HEDEFİM MİLLİ TAKIM”

Çalışmalarına devam ederek mili takıma ve olimpiyatlara katılmak istediğini ifade Sabri Eren şöyle konuştu; “Okçuluğa yaklaşık 4 yıl önce başladım. Okulumuzun beden eğitimi öğretmeni Tuğa hocamız okçuluğa başlamama vesile oldu, ona çok teşekkür ederim. Hocalarımızın hepsi çok değerli, bize çok yardım ettiler. Hepsine çok teşekkür ederim. Çok sıkı çalıştık ve başardık. Hedefim Milli Takım daha sonra ise olimpiyatlara katılmak. Federasyon başkanımıza da çok teşekkür ederim.

“SALONUMUZ YOK”

Kentte antrenman yapabilecek bir salonlarının olmadığı için zorlandıklarına dikkat çeken Edirne Okçuluk Spor Kulübü Başkanı İhsan Gemalmaz ise şunları ifade etti: “Bu gençlerimiz gibi yeni gençlerimizi de Edirne’ye kazandırmak istiyoruz. Edirne daha önce bu konuda Türkiye’de lokomotif gibiydi. Ancak son 3-4 yıldır biraz eksik kaldık. Salonumuz yok, zorlanıyoruz. Bu sporda salon ve saha çok önemli çünkü tek başına yapılan bir spordur. Şimdi yeni çocuklarımızı bu sporda yetiştiriyoruz, sağ olsunlar aileleri de destek veriyor. Samsun’da yapılan minikler 11-12 yaş grubu minikler şampiyonasında 157 kişi içinden kulübümüz sporcusu Sabri, Türkiye birincisi olmuştur. Bu başarı onun beraber olduğu ve arkasından gelecek sporculara örnek teşkil edecektir. Bende kendisine ve ailelisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.