DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2068152-1,91%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ÇOCUKLAR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

ABONE OL
23 Kasım 2021 22:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fırfırlı eteklerim, kısa çoraplarım, örgülü saçlarım siyah beyaz fotoğraflarda, iki parmağımı üst üste koyup küstüm sana” demeler gerilerde kaldı, salıncakta ne kadar sallanırsam sallanayım bulutlara karışamayacağımı biliyorum, artık boyum en üst raflara eriyor ya, hani biz büyüdük diyoruz. Aslında Edip Cansever’in dediği gibi; Gökyüzü Gibi Bir Şey Bu Çocukluk Hiç Bir Yere Gitmiyor İçimizde çocukça sevinç saklı bir yerlerde ve yaşanan olumsuzluklara,kırgınlıklara, ihanetlere, üzüntülere rağmen bir güzel sözcük, bir tatlı öpücükle tozu silinen pırlanta gibi gün yüzüne çıkıveriyor. Şımarılan kucak, yaslanılan dağ, eli öpülen büyük olsak da yüzümüzdeki çizgiler bir muzip gülümsüyor.

Cengiz AytmatovÇocukluk. Ne güzel bir başıboşluktur!dese de herkesin çocukluğu aynı geçmez. Zorluklarla savaşımı çocukluğunda başlayan ebedi cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin en önemli gününü çocuklara bayram olarak armağan etti. Yarının büyüklerine, bayram sevincini yaşatan güne sahip çıkmalarını vurguluyordu bence, yani egemenliğin millette olmasına TBMM’nin kuruluşunun 101’nci yıldönümü ve büyük önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bu yıl da sağlık güvenliğimiz için kısıtlamalarla kutluyoruz. Hayatı eve sığdırmak zorunda kalsak da fikirleri bahar çiçekleri gibi yaşamımıza açsın, tozlaşma ile dünyaya yayılsın. Yayılsın ki insanlık için büyük adımlar atılsın.

Aydınlık yarınları kucaklamanız sağlıklı, eğitimli, özgür,sorgulayan ve yeteneklerini keşfeden bireyler olarak yetişmenize bağlıdır. Sevgi, barış ve refah içerisinde yaşamamız ise, Atatürk ilke ve inkılaplarından gerekli dersi almamız ve uygulamamıza bağlı.

Çocukluktan edindiğim tecrübeyi bugünün çocuklarına sevdiğim şairin dilinden ileteyim:

Güller dikenli.

Bilirim…

Ama yaşamak yaralanmaktan korkmamaktır…Cemil Meriç

Yaralanmaktan korkmayın deneyin sevgili çocuklar, anneniz öpünce yaranın acısı geçiveren döneminizdesiniz. Ama tekrar tekrar aynı yerden yaralanmayın.

Her gününüzün pamuk şekeri tadında geçmesi, hayallerinizin gerçekleşmesi, egemenliğinizin sizde olması dileğiyle dünün&bugünün çocukları bayramımız kutlu, Atamızın ruhu şad olsun…

Yine dilimizde marşlarla bayrak olmuş çocuklar sokakları doldursa…

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.