DOLAR 32,4478 -0.13%
EURO 34,7757 -0.58%
ALTIN 2.440,670,20
BIST 9.918,192,07%
BITCOIN 20902871,19%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Çocukları istismar eden kurumlar derhal kapatılmalı”

“Çocukları istismar eden kurumlar derhal kapatılmalı”

ABONE OL
19 Ocak 2023 10:04
“Çocukları istismar eden kurumlar derhal kapatılmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edirne Şubesi Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz, İstanbul Sultangazi’de yaşanan bir vakıf yurdundaki çocuk istismarı olayına tepki göstererek, çocukları istismar eden kurumların derhal kapatılması gerektiğini söyledi.

ÇYDD Edirne Şubesi Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz, yaptığı açıklamada, İstanbul Sultangazi’de yaşanan bir vakıf yurdundaki çocuk istismarı olayına tepki gösterdi.

Yılmaz “ Ülkemizdeki yoksul ve korunmaya muhtaç çocuklar ile ailelerini hedef alarak sistematik şekilde istismar eden, kişilerin dini inançlarını kötüye kullanarak onları karanlığa hapseden bu kurumlar derhal kapatılmalıdır. İstismarın affı olmaz, olamaz” dedi.

“ÇOCUKLARI İSTİSMAR EDEN SİSTEME GÖZ YUMMAYACAĞIZ”

Yılmaz, “Ülkemizde tarikat ve cemaatlerin çocuklarımız üzerinde yarattığı karanlık her geçen gün büyümeye, bu vicdana sığmaz olaylara bir yenisi eklenmeye devam ediyor. Yine İstanbul’un Sultangazi ilçesindeki bir tarikat vakfının 44 yaşındaki müdürünün, bu vakfın yurdunda kalan 14 yaşındaki erkek çocuğunu istismar ettiğini ve bu kabul edilemez olayı kamera görüntüleriyle kanıtlayan haberleri, yüreğimiz sızlayarak okuduk. Artık yeter! Çocuklarımızı istismar ve ihmal eden tarikat ve cemaat yapılanmasına göz yummayacağız. Tarikat ve cemaatlerin yarattığı büyük tehlike, çocukların sürekli olarak duygusal, fiziksel ya da cinsel istismara maruz bırakılması veya bu kabul edilemez olaylardan dolayı yaşamlarının sonlanmasıyla gözler önüne serilmektedir. Ülkemizdeki yoksul ve korunmaya muhtaç çocuklar ile ailelerini hedef alarak sistematik şekilde istismar eden, kişilerin dini inançlarını kötüye kullanarak onları karanlığa hapseden bu kurumlar derhal kapatılmalıdır. Anayasadan ve kanunlarımızdan aldığımız güç ile çocuklarımızın yaşamlarının son bulmasına, istismarın üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. Çocuklara yönelik hiçbir istismar kabul edilemez. İstismarın affı olmaz, olamaz. Bizler, bir asırlık laik Cumhuriyetimizin değerlerini geleceğe taşıyarak çocuklarımızı ve geleceğimizi karanlığa teslim etmeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti tarikatlar, şeyhler ve müritler ülkesi olmayacaktır!” sözlerini hatırlayarak Atatürk devrim ve ilkeleri ışığında, mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.