DOLAR 32,5393 0.16%
EURO 34,9590 -0.05%
ALTIN 2.457,810,90
BIST 9.875,451,63%
BITCOIN 20864981,08%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çolak, “Edirne afet bölgesi ilan edilsin”

Çolak, “Edirne afet bölgesi ilan edilsin”

ABONE OL
16 Ekim 2021 00:49
Çolak, “Edirne afet bölgesi ilan edilsin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sol Parti Merkez İlçe Başkanı Şafak Engincan Çolak, geçtiğimiz gün etkili olan şiddetli sağanak yağış, dolu ve fırtına nedeniyle kentte büyük hasar meydana geldiğini belirterek, Edirne’nin afet bölgesi ilan edilerek zararların karşılanması gerektiğini söyledi.

Sol Parti Merkez İlçe Başkanı Şafak Engincan Çolak, yaptığı açıklamada Edirne’de yaşanan fırtına sonrası, kent içinde ve tarım alanlarında çok büyük hasarların meydana geldiğini söyledi.

Afetten zarar gören Edirne halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Çolak, “Gün dayanışma günüdür. Sosyal devlet olmanın gereği, Devlet vatandaşların zararlarını karşılanmak zorundadır.  İktidar partisi yetkililerine, yerel yönetime, devlet görevlilerine seslenmek istiyoruz! Sizin göreviniz, zarar gören vatandaşları ziyaret edip “şov” yapmak değildir. Sorunun ivedilikle çözülmesi için adım atmaktır” dedi.

Edirne’nin, derhal, Afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini belirten Çolak, “Çiftçiler, vatandaşlar, sigorta şirketlerinin insafına bırakılamaz ve bırakılmamalıdır. Zarar gören çiftçilerin ve vatandaşların zararı tespit edilmeli amasız fakatsız ve İşbir koşul aranmadan karşılanmalıdır. Sol Parti Edirne Örgütü olarak yetkilileri göreve çağırıyoruz. Edirne afet bölgesi ilan edilsin çiftçinin ve vatandaşın zararı karşılansın” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.