DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2080067-1,00%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çöpler arasından Türk bayrağı bile çıktı

Çöpler arasından Türk bayrağı bile çıktı

ABONE OL
2 Haziran 2022 10:50
Çöpler arasından Türk bayrağı bile çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİSK’e bağlı Emekli Sen Edirne Şubesi Yönetim Kurulu ve üyeleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Tunca Nehri kenarında çevre temizliği etkinliği düzenledi. Emekli Sen’liler ellerine aldıkları torbalarla nehir kıyısına atılmış çöpleri tek tek topladı.

Etkinlikte çöpler arasına atılmış bir Türk bayrağı da bulunan Emekli Sen’liler Edirneli vatandaşlara hem çöp hem bayrak konusunda daha duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulundular.

“ÇÖPLER ARASINDAN TÜRK BAYRAĞI ÇIKTI”

Düzenledikleri etkinlik hakkında basın mensuplarına açıklamada bulunan DİSK’e bağlı Emekli Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Farkındalık yaratmak amaçlı bu etkinliği düzenledik. Önemli bir etkinlik. Biz çevremizi, doğamızı, yeşili ve maviyi korumak tüzüğümüzde olan bir madde bu. O amaçla da bunu gerçekleştiriyoruz. Tunca Nehrimiz gözde yerlerimizden biri. Milletin bıraktığı çöpü toplayalım istedik. Onlara bir örnek olalım istedik. Görüyorsunuz çöplerin içinden Türk Bayrağı’nı dahi bulabiliyoruz. Hiç hoş durum değil. Övünç kaynağımız ama maalesef durum bu” dedi.

“AKŞAM FARKLI FİYAT, SABAH FARKLI AMA BİZİM MAAŞLAR AYNI”

Sürekli gelen zamlarla değişen piyasa fiyatları olmasının altını çizerek kendi maaşlarının hep aynı kaldığını vurgulayan Dayıoğlu, “Biz Disk Emekli Sen olarak 13 buçuk milyon emekliyi örgütlemek amaçlı yola çıktık. Emeklilerin sosyal ekonomik özlük haklarıyla ilgili mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu hakları elde edebilmek amacıyla örgütlenmeye hız verdik. Bunu inşallah gerçekleştireceğiz. Böylelikle 13 buçuk milyon emeklinin yüzde 1’ini örgütlediğimizde, kanunda değiştirildiğinde bizler toplu sözleşme masasına oturup maaşlarımızı, ücretlerimizi belirleyici konumda olacağız. Bu gerçekten çok önemli. Pazar, market, mağaza fiyatları akşam yatıyorsunuz farklı fiyatlar, sabah kalktığınızda farklı fiyatla uyanıyorsunuz. Hiç hoş değil. Bu sabah uyandığımda doğalgaza yüzde 30 zam, elektriğe yüzde 15 zam. Bizim maaşlarımız aynı, ücretlerimiz aynı. Nasıl karşılayacağız, nereye kadar gider bu iş. Bizleri hiç düşünen yok mu? 1 Temmuz’da memur ve memur emeklilerin maaşlarını iyileştirmesi konusu. Bu çok önemli. Ücretlerimiz ve asgari ücretin güncellenmesi şart. İnşallah sesimizi yetkililer duyar. Biz alanlardayız. Siz basın emekçilerimiz kanalıyla da duyuruyoruz. Bugünde çevre temizliği etkinliğimiz nedeniyle bu konuları dile getirmekte yarar var diye düşündüm” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.