DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2032946-2,30%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumartesi Pazarı yenilenecek

Cumartesi Pazarı yenilenecek

ABONE OL
3 Mayıs 2023 10:46
Cumartesi Pazarı yenilenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan toplantısı Edirne Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’ndaki meclis salonunda gerçekleşti. 14 Mayıs seçimi öncesi gerçekleşen Mayıs Ayı Olağan toplantısında meclis üyelerine seslenen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Biz. Mayıs’tan sonra da yine birlikte oturmaya, gülmeye, eğlenmeye devam edeceğiz. Birbirimizin yüzüne bakamayacak duruma gelmememiz lazım. Sonuçta demokrasilerde asıl olan milletin iradesidir ve o irade de sandıktan çıkacaktır. Biz de sandıktan çıkan bu iradeye beğenmesek de saygı göstereceğiz.” şeklinde ifade etti.

“CUMARTESİ PAZARI’NIN KURTARILACAK DURUMU YOK KOMPLE YENİLEYECEĞİZ”

Belediye meclisinde görüşülen gündem maddelerinden biri olan kapalı olarak kullanılan Cumartesi Pazarı’nın deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılması oldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Cumartesi Pazarı 1995 yılında yapılmış bir yapı. Hem beton testlerinde hem mevcut uzay kafes çatı sisteminde ciddi şekilde korozyona uğramış durumda. Araştırmalarını ve incelemelerini yaptı arkadaşlarımız. Kurtarılacak bir durumu yok. O yüzden komple yenilememiz gerekiyor. Pazar yerini komple yenilemek istiyoruz” dedi.

Cumartesi Pazarı’nın 2019 seçim programında olduğunu belirten Ak Parti Edirne Belediye Meclis Grubu da, 24 saat yaşayacak bir yer gibi, altta otopark, üstte kafeterya, arada da Pazar yerinin olduğu bir yer planladıklarını ve kalıcı olcaksa daha kapsamlı bir proje olmasını ve Balkanlar’da Cumartesi Pazarı’nın mavi Pazar olarak bilindiği için mavi renkten vazgeçilmemesini istediklerini kaydetti.

2022 kesin hesabımız plan bütçe kesin hesabımız plan bütçe komisyonuna havale edilmesi maddesini oy birliğiyle kabul edildi.

“KÜÇÜK YÜZÜCÜYE TAM ALTIN”

Türkiye Arena Kısa Kulvar Küçükler Bireysel Yüzme Şampiyonası’nda 3.kez şampiyon olan Beyza Işık, Edirne Belediye Meclisi’nin aldığı kararla tam altın takdim edilerek ödüllendirildi. 400 metre karışık 2 metre kelebek stillerinde şampiyonluğa ulaşan Işık, “Bu stiller yaşa göre oluyor 14 yaşındayım. Öncelikle size ve meclis üyelerimize teşekkür ederim” derken Başkan Gürkan’da alkışlar eşliğinde genç yüzücüye takdim ettiği tam altın ödülüyle ileride dünya şampiyonluğunu kazanmasını temenni ederek başarılarının devamını diledi.

“BİRBİRİMİZİN YÜZÜNE BAKAMAYACAK DURUMA GELMEMEMİZ LAZIM”

Edirne Belediye Meclisi’nde görüşülen 7 maddenin karara bağlanması sonrası Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 1 Mayıs seçimleri için açıklamada bulunarak “Seçimler demokrasilerin temel taşıdır. Demokrasinin tek ölçütü seçim değildir, ama en önemli ölçütü seçimdir. O anlamda seçmenlerin seçimde kendi özgür ifadesi ile tercihini sandığa yansıtması ve sandıktan da bunun çıkmasını bunun en önemli parametresi ve ölçütüdür. Seçimler bizim ülkemizde, sona doğru hafif hafif gerilir. İnşallah bu gerginlik olmadan, 14 Mayıs seçimlerini atlatırız. Çünkü seçimlerin amacı da bu ülkeyi, refaha ve huzura kavuşturmaktır. Bu anlamda vatandaşta tercihini yapacaktır ve hepimiz 14 Mayıs akşamı seçmen ne seçtiyse, sandıktan ne çıktıysa ona saygı göstererek, sonucu kabul ederek, 15 Mayıs sabahı işimize, yolumuza devam etmeye çalışacağız. Bizler, 14 Mayıs’tan sonra da yine birlikte oturmaya, birlikte gülmeye ve eğlenmeye devam edeceğiz. Bu yüzden seçim heyecanıyla söyleyeceğimiz sözlere ve davranışlara birbirinin kişilik haklarını ve onurunu incitmeyecek şeyler olması lazımdır. Bu hepimiz için geçerlidir. Birbirimizin yüzüne bakamayacak duruma gelmememiz lazım. Ülkeyi de öyle bir duruma getirmememiz lazım. Biz toplumun önünde olan insanlarız. O yüzden sorumluluk sahibi insanların bu konuda daha yapıcı, daha nezaketli ve karşısındakine saygı duyan bir çerçevede seçim sürecini yürütmesi gerekiyor. O yüzden en çok dikkat edilmesi gereken hususun bu olduğunu, düşünüyorum. Tabii ki Edirne Türkiye’nin en batısındaki il. İnsanların kişisel ilişkileri ve insani ilişkileri ülkemizin birçok noktasına göre daha iyi, daha şeffaf ve daha naiftir. Bunun korunması şehrimizin geleceği için önemlidir. Sonuçta demokrasilerde asıl olan milletin iradesidir ve o irade de sandıktan çıkacaktır. Biz de sandıktan çıkan bu iradeye beğenmesek de saygı göstereceğiz. Bu bir mecburiyettir, saygı göstereceğiz. 14 Mayıs akşamı kazananı tebrik edeceğiz. Ama burada kaybeden olmaz, kaybeden olursa millet kaybetmiş olur. Ben Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminin herkese hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Başkan Gürkan son olarak 5 Mayıs Kakava Hıdırellez Festivali’nin saat 18’de ateş yakılarak karşılanacağını, Hıdırellez’in bolluk bereket ve baharın müjdecisi olduğunu belirterek meclisi sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.