DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20770991,43%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 Keşanlı, Atatürk’ün huzurunda

Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 Keşanlı, Atatürk’ün huzurunda

ABONE OL
21 Ekim 2023 13:23
Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 Keşanlı, Atatürk’ün huzurunda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Programa; AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Balcı, Nuran Uslu, SARDOS (Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği) Başkanı Faruk Eker ve yönetim kurulu ile dernek üyeleri, ve vatandaşlar katıldı.

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN MOZOLESİNE ÇELENK SUNULDU

Program kapsamında ilk olarak Helvacıoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine Keşan Belediye Başkanlığı çelengini sunarken, daha sonra saygı duruşunda bulunuldu.

Konuyla ilgili olarak Mustafa Helvacıoğlu, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, 100 vatandaşımızla Atamızın huzurundayız. Programımız kapsamında Keşan Belediyemizin çelengini, Anıtkabir’de tören eşliğinde sunduk. Tören esnasında duygu dolu anlar yaşadık. Gururluyuz, duyguluyuz ve mutluyuz.

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ İMZALANDI

Çelenk sunma töreninin ardından Helvacıoğlu, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

Mustafa Helvacıoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Aziz Atam, Emanetiniz olan Cumhuriyetimizin 100. Yılında, Keşan’dan 100 Cumhuriyet Sevdalısı ile huzurunuzdayız. Komutanlık yaptığınız topraklardan, Kuvay-i Milliye’nin evlatları, Trakya Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti üyelerinin çocukları, Cumhuriyet Muhafızları olarak gurur ve onur duygularıyla kabrinizdeyiz. Keşanlılar olarak ‘Tek bir şeye ihtiyacımız var, çalışkan olmaktır’ öğüdünüzden geri durmayıp, ‘Az zamanda çok ve büyük işler’ başararak, kurtardığınız vatanımızda kurduğunuz Cumhuriyetin 100. yılına ulaştık. Keşanlılar olarak; ‘Bütün ümidim gençliktedir’ dediğiniz gençlere yatırımlar yaparak, ‘Omuzlar üstünde yükselmeli’ dediğiniz kadınımıza destek olarak, ‘Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir.’ vecizenizden ilham alıp dezavantajlılarla ilgilenerek 100. yıla eriştik.  ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin Temeli Kültürdür’ dediniz, eserler çıkardık, etkinlikler yaptık. ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ öğüdünüz doğrultusunda her işimizde aklı ve bilimi rehber ettik, bilim insanlarıyla çalıştık. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada bilim ve fenden, milli birlik ve beraberlikten, bağımsızlık ülküsünden, demokrasiden ve cumhuriyetten ayrılmayacağımıza söz veriyoruz. Biliyoruz ki sizi görmek demek, yüzünüzü görmek demek değildir. Fikirlerinizi, duygularınızı anladık, hissettik. Biliniz ki bugün; eseriniz Nutuk, Keşan’da her evde, büyük eseriniz Cumhuriyet, Keşan’da her ruhta, siz ise Keşan’da her gönüldesiniz. Fikri hür, irfanı hür vicdanı hür nesillerin ve Cumhuriyetin şehri Keşan, Cumhuriyetten ve Cumhuriyetin Kurucusu sizden vazgeçmeyecektir. ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’  eserinizin ve emanetinizin 100. yıldönümü kutlu olsun. Zat-ı Alinize ve aziz şehitlerimize Keşan halkının saygılarını arz ederiz.  Ruhunuz şad olsun.”

Programı kapsamında ziyaretlerde bulunuldu.

AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ KEŞAN’A GETİRİLMEK ÜZERE TESLİM ALINDI

Öte yandan SARDOS, Anıtkabir Komutanlığı’ndan teslim alınan Türk Bayrağı Keşan’a ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk halkının 19 Mayıs 1919 tarihinden itibaren sürdürdüğü bağımsızlık mücadelesinin taçlandırıldığı Cumhuriyetin 100. yılında “100. Yılda Cumhuriyet’in Yolunda” adı altında 8 kişilik SARDOS ekibi, 9 günde 750 km pedal çevirerek Anıtkabir Komutanlığı’ndan aldığı Türk Bayrağı’nı Keşan’a ulaştıracak.

  1. yılda Anıtkabir’den alınan Türk Bayrağı, 29 Ekim’de Kent Meydanı’nda yapılacak bayram töreninde göndere çekilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.