Şan ve şeref dolu tarihimizin en önemli günlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’inci yılını büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.
Edirne’de bugün, 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Türk’ün anlı şanlı tarihimize zafer yazdığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
VALİLİK MAKAMINDA TEBRİKLER KABUL EDİLECEK
30 Ağustos Zafer Bayramı töreni bugün saat 10.00’da Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayacak. Buradaki tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından saat 10.30’da Valilik makamında Vali Yunus Sezer, beraberinde Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muharrem Eminoğlu ve Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın tebrikleri kabul edecek.
GEÇİT TÖRENİ YAPILACAK
Tebriklerinin kabul edilmesinin ardından saat 11.15’de Vali Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muharrem Eminoğlu ve Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Atatürk Bulvarı’ndaki törenlere katılarak, burada hazırlanan araçla halkın bayramını kutlayacak.
Alan gönderine İstiklal Marşımız eşliğinde bayrağımız çekilecek. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Garnizon Komutanlığına bağlı bir subay tarafından yapılacak. Konuşmadan sonra Belediye Bandosu eşliğinde geçit töreni gerçekleştirilecek.
ZAFER YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENECEK
Büyük Taarruzun 102. yıl dönümü, Edirne Belediyesi tarafından Zafer Yürüyüşü düzenlenecek. Zafer Yürüyüşü, 30 Ağustos (bugün) saat 20.30’da Şükrüpaşa İlkokulu önünde başlayacak. Burada toplanan kortej Atatürk Anıtı’na kadar yürüyecek. Tüm Edirne halkını bu coşkuya davet eden Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, “Edirne’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten ve değerlerinden aldığı güçle, büyük zaferin ışığında ilelebet parlayamaya devam edeceğini belirten Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “Şanlı Zaferin Yolunda, Edirne’nin her köşesinden yükselen zafer coşkusunu yüreğimizde hissedecek, atalarımızın bize emanet ettiği bu güzel şehri hep birlikte daha da ileriye taşıyacağız. Birlik ve beraberlik içinde, el ele vererek, ülkemizi daha aydınlık yarınlara hep birlikte taşıyacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını bir kez daha rahmetle anıyor; aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Başta geleceğimizin teminatı gençlerimiz olmak üzere 7’den 70’e tüm hemşehrilerimi bu anlamlı günde bir arada olmaya ve Zafer Bayramı’nı hep birlikte kutlamaya davet ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun!” ifadelerini kullandı.
Haber: Mehmet Güzey
GÜNCEL
16 Haziran 2025GÜNCEL
16 Haziran 2025GÜNCEL
16 Haziran 2025GÜNCEL
16 Haziran 2025MARMARA BÖLGESİ
16 Haziran 2025MARMARA BÖLGESİ
16 Haziran 2025GÜNCEL
16 Haziran 2025