DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2048115-1,90%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ÇYDD, gençlerin buluşma noktası oldu

ÇYDD, gençlerin buluşma noktası oldu

ABONE OL
5 Aralık 2022 11:24
ÇYDD, gençlerin buluşma noktası oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edirne Şube Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz, derneklerinin Türkiye çapında 122’inci şubeye ulaştığını belirtti. Geçen yıl 283 öğrenciye burs verdiklerini dile getiren Başkan Hasan Tahsin Yılmaz, bu yıl ÇYDD Edirne Şubesi’ne 507 burs başvurusu olduğunu belirtti. ÇYDD’nin artık burs veren yardım derneğinden çıktığını belirten Yılmaz, artık gençlerin buluşma ve toplanma yerine dönüştüğünü sözlerine ekledi.

“GENÇLİĞİN TANIŞMA TOPLANTISI”

ÇYDD Edirne Şube Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz, “Bugünkü toplantımız gençliğin tanışma toplantısı. Bu kahvaltılı toplantı eğitim yılındaki ilk toplantı, bunu bir de 2.dönem yapacağız. Biz zaman zaman bu kahvaltıları yaparız. Geçen yıl Tabipler Odası’nda yapmıştık. Binamızın yerini öğrensinler diye burada yapmak istedik. Yerimiz biraz küçük sıkışık ama bizi bağışlasınlar. Fakat daha görkemli bir yerde bunu yapabiliriz. Burada sanat etkinlikleri yapılabilir, gitarımız, kemanımız, bağlamamız var. Çok zengin ve geniş bir kitaplığımız var. Mimarlıkta okuyan öğrencilerimizin geniş masalara ihtiyacı var onlara burada uygun ortamı yaratıyoruz” dedi.

“BU YIL BURS İÇİN 507 BAŞVURU VAR”

Geçen yıl 283 öğrenciye burs sağladıklarını bu yıl ise neredeyse iki katı kadar başvuru olduğunu söyleyerek ÇYDD’nin burs veren değil gençlerin buluşma yeri olduğunun altını çizen Hasan Tahsin Yılmaz “Çağdaş Yaşamı destekleme Derneği’nin Türkiye çapında 120 şubesi vardı. Son olarak Artvin ve Kayseri’de de kurularak 122 şubeye ulaştı. Bizde elden geldiğince üniversite öğrencileri ağırlık olmak üzere, özellikle Güneydoğu’dan gelen kız çocuklarına daha çok destek vermeye çalışıyoruz, eğitimlerine katkı vermeye çalışıyoruz. Burada üniversite sınavına girip kazanan öğrencilerimiz hangi üniversiteyi kazanmışsa, oradaki ÇYDD’ye yönlendiriyorlar. Edirne’de tek şube olduğumuz için Trakya Üniversitesi’ni kazananlar bize yönlendiriliyor. Bu yıl bize 507 başvuru var. Geçen yıllardan burs verdiğimiz öğrenciler var. Geçen yıl 283 öğrenciye burs sağlayabildik. Burs kaynaklarımızın bir bölümünü genel merkezimiz sağlıyor, bir bölümünü de Amerika’da Türkiye Fonu diye bir dernek oluşturmuşlar gurbetçilerimizle iletişime girdik, onlar genel merkezimize oradan da bu burs bize geliyor. Tabi ki Edirneli yardımseverlerin bize sağladığı katkılar var. Üniversite öğrencilerine 450, lise ve ilköğretim öğrencilerine 250 lira 10 ay üzerinden burs veriyoruz. Biz artık burs veren Kızılay türü yardım derneğinden gençlik toplanma ve buluşma yerine dönüştük. Burada durumları gerektirmediği için burs almadığı halde çalışmalara katılan gençlerde var. Gücü yettiğince katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz. Basınımıza da bizi duyurdukları için teşekkür ediyoruz” diyerek konuşmasını noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.