DOLAR 32,3416 0.18%
EURO 35,1168 -0.24%
ALTIN 2.239,29-0,17
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2048805-6,87%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Demirkıran, “Çiftçi sokağa çıkmalı”

Demirkıran, “Çiftçi sokağa çıkmalı”

ABONE OL
1 Nisan 2020 01:45
Demirkıran, “Çiftçi sokağa çıkmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, “65 yaş üzeri sokağa çıkma yasağı,  çiftçi vatandaşlarımız için uygulanmamalıdır” dedi.

Demirkıran, köylerde toprağın orta yaşın üzerindeki çiftçiler tarafından işlendiğine işaret ederek, “Hatta önemli bir kısmı 65 yaş ve üstündedir. Bu nedenle 65 yaş ve üzeri de dahil olmak üzere sokağa çıkma yasağı, tüm çiftçi vatandaşlarımız için uygulanmamalıdır.” dedi.

Kriz dönemlerinde tarımsal faaliyetlerin hayati öneme sahip olduğuna dikkati çeken Demirkıran, “Tarımsal faaliyetlerde ortaya çıkacak aksamalar virüs salgını kadar önemli, derin, kalıcı yaralara neden olabilecektir.” ifadesini kullandı.

Demirkıran tarım sektörüne yönelik tedbir önerilerine ilişkin şunları kaydetti:

“Çiftçiye milli gelirden, mevcut kanunlar çerçevesinde ayrılması gereken ve 45 milyar lirayı bulan payı bu yıl tam olarak ve ivedilikle aktarılmalıdır. Bu paranın amacına uygun etkili ve verimli kullanımı da kontrol edilmelidir.

Çiftçilerin ve esnafın kredi borç ödemeleri ertelenmeli, kredi vadeleri makul düzeye yükseltilmeli ve kredi borçları faizsiz olarak yeniden yapılandırılmalı, icra aşamasına gelmiş olan işlemler durdurulmalı, ihtiyacı olan her çiftçiye faizsiz kredi desteği sağlanmalı, tohum, yakıt, gübre ve ilaç desteği çiftçilere faizsiz verilmeli.”

Demirkıran , salgınla mücadele sürdüren başta sağlık çalışanları olmak üzere bütün kamu görevlilerine teşekkür etti.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.