DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20710280,81%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Demirkıran ekonomiye dikkat çekti

Demirkıran ekonomiye dikkat çekti

ABONE OL
27 Eylül 2019 10:18
Demirkıran ekonomiye dikkat çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran, Ekonomide büyük bir daralma ve tekelleşme yaşandığını kaydetti.

Serbest rekabet şartlarının ortadan kalktığını söyleyen Demirkıran, “küçük ve orta büyüklükteki işletmeler giderek güç kaybediyor. Piyasa en büyüklerin eline geçiyor. Tekelleşme üreticiye de, tüketiciye de zarar verir” açıklamasını yaptı.

Yanlış ekonomik politikalar ve üretime dönük olmayan projeler uygulandığına vurgu yapan Ali Demirkıran, sözlerini şöyle sürdürdü; “Üretime dönük projelerimiz yok. Üretim olmadan ihracat artmaz. Tam tersi ithalat artar. Üretim ve plan hakkında hükümetin tutumu hakkında, basit ama herkesi ilgilendiren bir konuyu örnek vermek istiyorum. Geçen kış patates, soğan sıkıntısı çektik. Patates ve soğanın kilosu 10 liraya çıktı. Yetkililerin ifadesine göre zenginliğimizin göstergesi! olan tanzim satış kuyrukları ile tanıştık. Aynı durumun bu yıl da yaşanmaması için hangi önlemler alındı, doğrusu merak ediyoruz” dedi.

Plansız hükümet 2019 bütçesinde 80,6 milyar liralık açık öngörmüştü. Ancak seçimlerde saçıp savuruldu, İlk 6 ayda 78,6 milyar açık verildi. Hükümet şimdi iki ayakla frene bastı. Tüm yatırımlar, harcamalar durduruldu. Bu sıkışıklık içinde bir gözleri sürekli IMF de. ‘Acaba IMF ile sıkışıklığı atlatabilir miyiz? deniliyor. Biz, kendi derdimize kendimiz çare üretmek zorundayız.  Aslında AK Parti iktidara geldiğinden beri ülkeyi Kemal Derviş politikalarıyla, dolayısıyla IMF politikalarıyla yönetiyor. Eğer biz içine sürüklendiğimiz bu ekonomik girdaptan kurtulmak istiyorsak, israf politikalarını bırakmalıyız. Üretime destek verme yoluna girmeliyiz. IMF’nin reçeteleriyle bunu halletmek mümkün değil” değerlendirmesinde bulundu.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.