DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20696203,92%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Demirkıran, “Kararlar istişare ile alınmalı”

Demirkıran, “Kararlar istişare ile alınmalı”

ABONE OL
2 Aralık 2020 10:35
Demirkıran, “Kararlar istişare ile alınmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, yönetimlerin danışarak, istişare ederek karar almasının çok önemli olduğunu söyledi.

Demirkıran açıklamasında, “Bürokratların, aydınların, ilim adamlarının, danışmanların ve sivil toplum temsilcilerinin görevi siyasi otoritenin her söylemini tasdik etmek ve topluma dayatmak değil, yöneticilerin doğru ve isabetli kararlar almalarına katkıda bulunmaktır” vurgusunu yaptı.

Karar alma süreçlerinde istişarenin esas olduğunu kaydeden Demirkıran, “Çünkü akıl akıldan üstündür. Karar aşamasında ne kadar çok farklı kanaat ve bakış açılarına başvurulursa, isabet etme oranı o derece artar. Farklı görüşlerin dile getirilmediği, eleştirilerin ifade edilemediği, tek kişinin ufkuna hapsedilmiş bir karar alma mekanizmasının hata yapma ihtimali yüksektir” şeklinde konuştu.

Ali Demirkıran ayrıca, “Devlet yönetiminde farklı seslerin varlığı sorun değil, ihanet değil, fikir zenginliğidir. İsabetli kararların alınabilmesi için güçlü fikirlerin katılımına ihtiyaç vardır. Yönetimde başarı için bütün meselelerin istişare ile çözülmesi gerekir. Toplumun farklı ve bizim gibi düşünmeyen kesimleri de dikkatle ve önyargısız dinlenmelidir. Ülkemizin genelini ilgilendiren konularla ilgili kararlar toplumsal mutabakatla alınmalıdır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.