DOLAR 32,3313 0.24%
EURO 35,0226 -0.31%
ALTIN 2.294,740,77
BIST 9.014,442,36%
BITCOIN 22843340,81%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Demirkıran’dan su tasarrufu çağrısı

Demirkıran’dan su tasarrufu çağrısı

ABONE OL
30 Aralık 2020 12:16
Demirkıran’dan su tasarrufu çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, geride bıraktığımız 2020 yılında ciddi bir kuraklık yaşandığını ifade ederek, 2021’in “su tasarrufu yılı” olarak ilan edilmesini ve suyun önemi konusunda seferberlik ilan edilmesini istedi.

Tüm canlıların hayatının devamı için suyun olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Ali Demirkıran, “Yaşamın kaynağında ve her anında su var! Gelecek için suyu idareli, tasarruflu kullanmalıyız. Unutmayalım ki, her işin başı eğitimdir. Bu konuda evlerimizde ve Okullarımızda tüm toplum hayatında suyun önemi ve tasarruflu kullanılması konusu anlatılmalıdır. Bu konuda Milli Eğitime ve Yerel Yönetimlere görevler düşmektedir. Bunun için derhal çalışmalar başlatılmalıdır” şeklinde konuştu.

“SUYUN YOKLUĞU BİR ŞEYE BENZEMEZ”

Vaktinde alınmayan tedbirlerin acı sonuçlar doğuracağına vurgu yapan Demirkıran, “Suyun yokluğu hiçbir şeye benzemez. Su yoksa ne yaparız? Evlerimizde kısa süreli su kesintileri bile hayatı ne zor hale getiriyor. Diğer taraftan suyun önemli bir kısmı tarımsal sulamada kullanılmaktadır. Tarımda suyun kullanımı konusunda da ciddi çalışmalar yapılmalıdır. Harcanan su miktarına göre sınırlı fayda elde edilen “Vahşi sulama’ya izin verilmemelidir. “Damla sulama” usulünü yaygınlaştırmalıdır. Diğer taraftan da suyu barajlardan evimize taşıyan şehir şebekelerinde yüzde 50 oranında kayıp olduğu ifade ediliyor. Buna ülke çapında çözüm bulunmalıdır. Edirne de alt yapı çalışmasının bu kayıp- kaçağı en aza indireceği için faydalı bir adım atılmıştır.” dedi.

“İSRAF HARAMDIR”

İnancımızda ‘israf’ın haram olduğuna da dikkat çeken Ali Demirkıran, “Rabbimiz bizi “Yeyin, için, israf etmeyin” şeklinde uyarmaktadır.  Peygamberimiz; “Akan bir nehrin kenarında bile olsan, abdest almak için normal bir miktarın üzerinde su kullanman israf olur” demek suretiyle nimetlerin israf edilmemesini emretmektedir” uyarısında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.