DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20722581,07%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Demokrat Mühendisler yönetime talip

Demokrat Mühendisler yönetime talip

ABONE OL
9 Şubat 2022 11:12
Demokrat Mühendisler yönetime talip
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) Edirne Şubesi’nin 14’üncü Olağan Genel Kurulu, 12-13 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Genel Kurulda mevcut başkan Aziz Avukatoğlu, Demokrat Mühendisler aday listesi ile yönetime talip olduklarını söyledi.

Makina Mühendisleri Odası Edirne Şubesi’nin 14’üncü Olağan Genel Kurulu öncesinde mevcut başkan Aziz Avukatoğlu, düzenlediği toplantıda Demokrat Mühendisler Grubu’nun aday yönetimini tanıttı.

14’üncü dönem için Demokrat Mühendisler aday listesi olarak aday olduklarını söyleyen Avukatoğlu, 2023’te Trakya’da çevre sorunları ve sanayide çalışan mühendis konulu ulusal düzeyde sempozyum düzenleyeceklerini belirtti.

“GENÇLERE ÜCRETSİZ EĞİTİM, İŞSİZ MÜHENDİSLERE İŞ BULMAK, ÖĞRENCİLERE STAJ YERİ SAĞLAMAK”

Yeni dönemde Makine Mühendisleri Odası’nda yönetim olarak seçilmeleri durumunda yoğunlaşacakları konulardan bahseden Avukatoğlu, “Bize göre mühendislik yetkinliği ve meslek etiği önceliklidir. Merkezinde üretim ve halka hizmet anlayışı olan, üyelerin katılımcılığını önemseyen, ülkenin emek, demokrasi ve çevre mücadelesine katkı sunan, toplum nezdinde mesleğin saygınlığını artıracak bir oda için Edirne Şube yönetimine adayız. Bu 14’üncü dönemde her yıl üyelerimize birebir temas edeceğiz, ulaşacağız, onların sorunlarına eğileceğiz. Organize Sanayi yönetimleri, firma insan kaynaklarıyla iş birliği yaparak, sanayide çalışan meslektaşlarımızla ilişki kurmayı hedefliyoruz. Eğitimlerde asgari katılım sayısını azaltmak ve işsiz mühendisler için kontenjan ayırmak amacımız. Genç üyelere ve öğrenci üyelere ücretsiz eğitim faaliyetleri düzenlemek, öğrencilere staj yeri kontenjanı sağlamak ve işsiz mühendislere iş bulmak için sanayi kuruluşları ile ilişkili olmak. İşyeri temsilciliği ve organize sanayi bölge temsilcilikleri oluşturmak. Şube ve temsilcilik toplantılarını periyodik ve verimli hale getirmek. Tüm temsilciliklerde çevre komisyonu ve en az 1 uzmanlık komisyonu kurmak. Komisyonların amacına uygun çalışmak, katılımcı teknik yeterliliği arttırıcı ve üretken faaliyet göstermelerini desteklemek. Şube merkezinde bir yayın komisyonu oluşturmak. Edirne Şube hizmet binasını verimli kullanmak ve TMMOB üyesi odalara, öğrencilere ve sivil toplum kuruluşlarına açmak. 2022’de tüm temsilciliklerde sanayi çalıştayı, mühendis çalıştayı düzenleyerek meslektaşlarımızın sorunlarını tespit etmek ve çözümler önermek. 2023’de Trakya’da çevre sorunları ve sanayide çalışan mühendis konulu ulusal düzeyde bir sempozyum düzenlemeyi hedefliyoruz. Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi’nde bahar konferansları düzenlenmesi, katkıda bulunmak ve sunumlar hazırlamayı hedefliyoruz” dedi.

“13 ŞUBATTA SEÇİMLİ GENEL KURUL”

Genel Kurulun 12-13 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten Avukatoğlu, “12’sinde genel kurul var, 13 Şubat’ta seçimli genel kurulumuz olacak.  Ben yaklaşık 3 dönemdir yönetim kurulu başkanlığı yapıyorum. Yönetim Kurulu Aday listemiz şu isimlerden oluşuyor; Aziz Avukatoğlu, Yahya Bolat, Türker Kartal, Murat Murandır, Bülent Yılmaz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.