DOLAR 32,5648 0.15%
EURO 34,9135 0.71%
ALTIN 2.431,81-0,02
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21765920,93%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Deprem bölgesindeki çiftçimiz üretime döndürülmeli”

“Deprem bölgesindeki çiftçimiz üretime döndürülmeli”

ABONE OL
9 Mart 2023 10:43
“Deprem bölgesindeki çiftçimiz üretime döndürülmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de deprem bölgesindeki çiftçilerin sorunlarını ve yapılması gerekenleri anlattı.

“Depremde kaybettiklerimizi geri getiremeyiz, bir daha böyle acılar yaşamamak için önlemler alabiliriz ancak depremin açtığı yaraların bir kısmını sarmak için üreticilerimizi desteklemeliyiz” diyen Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu konuşmasında şunları söyledi:

“Deprem zor durumda olan üreticilerimizi daha da zorda bıraktı. Çiftçimizin tarlasına gitmesi, ahırına inmesi, serasına gitmesi, traktörüne binmesi gerekiyor. Tarım Bakanlığının devletin bütün gücüyle çiftçinin yanında olması gerekiyor, başka bir yol yok. Çiftçilerin hasar tespitleri hızla tamamlanmalı, krediye ulaşım, istenen ipotek miktarları yeniden gözden geçirilmeli, yüzümüzü üretime dönmeli, gücümüzü üretici için sonuna kadar kullanmalıyız, çiftçi borcunu düşünmemeli. Şimdi ekim zamanı; tohumu, ilacı, gübreyi dert etmemeli, depremde kaybettiği tarımsal ekipman devlet tarafından karşılanmalı, sulama sistemleri çalışır duruma getirilmeli, elektrik borçları yeniden düzenlenmeli, bu liste uzayıp gider. Yeter ki bunları yapmak isteyen bir iktidar olsun. Çiftçinin yanındaki bu iktidar da 15 Mayıs sabahı geliyor” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.