DOLAR 32,3836 -0.13%
EURO 34,7495 -0.17%
ALTIN 2.404,67-1,23
BIST 10.088,500,06%
BITCOIN 1979377-1,90%
Edirne
15°

KAPALI

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Dere ıslahı çalışmaları kararlılıkla devam ediyor

Dere ıslahı çalışmaları kararlılıkla devam ediyor

Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü dere ıslahı çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor.

ABONE OL
29 Şubat 2024 13:24
Dere ıslahı çalışmaları kararlılıkla devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi, temiz ve sağlıklı bir çevre için kararlı adımlarını sürdürüyor.
İlçe genelinde ve mücavir alanlarda vektör ile mücadelenin en etkili yöntemlerinden biri olan dere ıslahı çalışmaları titizlikle gerçekleştiriliyor.
Dere ıslahı çalışmaları hakkında bilgi veren Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Serkan Doğru, sürdürülebilir ve hijyenik bir çevre için zamanında ve etkin mücadele yürüttüldüğünü kaydederek, sağlıklı bir yaşam alanı oluşturma hedefinde ilerlediklerini söyledi.
Yapılan plan ve programlar için büyük bir özenle çalışıldığını ifade eden Serkan Doğru, “Her bir dere için titizlikle planlanan temizlik ve ıslah faaliyetlerimiz, çevrenin korunması ve yaşam kalitesinin artırılması amacıyla yürütülüyor. Doğal yaşamı koruyarak, su kaynaklarını temizleyerek, çevremizi güzelleştirmek için çalışıyoruz. Sivrisineklerin larva alanları için durağan suya ihtiyacı vardır. Nerede su birikintisi varsa sivrisineklerin yuvalanmalarına, üremelerine alan oluşturmaktadır. Dere ıslahı ile; sineklerin üremelerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Keşan merkezinde yürütülen çalışmaların yanında, mücavir alanlarda da, yaklaşan yaz sezonu hazırlıklarının yapıldığını kaydeden Doğru, “Erikli, Danişment ve Yayla Sahili’nde de önümüzdeki yaz aylarının daha az kimyasal ile rahat geçirilmesi için şimdiden çalışmalarımıza başladık. Bölgedeki tüm derelerin ve çayların temizliği faaliyetlerimize devam ediyoruz. Uzmanlık ve özenle çalışan ekiplerimiz sürdürülebilir çevre için şehrimizin geleceğini şekillendiriyor. Her bir adımımızda çevreye ve insan sağlığına olan bağlılığımızı gösteriyoruz. Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak sağlıklı bir gelecek için çevre dostu uygulamalara liderlik ederek, şehrimizi daha temiz ve yaşanabilir bir yer haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.