DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20703181,20%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Destanların Dansı, Yüzyılın Destanı” izleyenleri büyüledi!

“Destanların Dansı, Yüzyılın Destanı” izleyenleri büyüledi!

Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı unutulmaz bir dans şölenine ev sahipliği yaptı.

ABONE OL
11 Ocak 2024 12:47
“Destanların Dansı, Yüzyılın Destanı” izleyenleri büyüledi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı unutulmaz bir dans şölenine ev sahipliği yaptı. Ünlü tiyatral gösteri “Destanların Dansı, Yüzyılın Destanı”na Edirne halkından büyük beğeni aldı. Gösteriyi eşi Esra Gürkan ve tüm sanatseverler ile birlikte izleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu muhteşem geceye katkı sunan herkese teşekkür ederek, “Bu vatanı bize sonsuza kadar bağışlayan, kurtaran, özgür bırakan, Sarı Saçlı, Mavi Gözlü Dev Mustafa Kemal Atatürk’e, kahraman gazilerimize, şehitlerimize ve kıymetlilerimiz şehit ailelerimize selam olsun” ifadelerine yer verdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yoğun çabalarıyla kurulan Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı, Alagöz Kültür ve Sanat tarafından hazırlanan, sanat yönetmenliğini Serhat Turak’ın yaptığı tiyatral gösteri “Destanların Destanı, Yüzyılın Destanı”na ev sahipliği yaptı.  İzleyenleri görkemli bir yolculuğa çıkararak, Nuh Tufan’ından Dede Korkut’a, Dört Element ’ten Nevruz’a, Sarı Gelin’den Tomris’e, Cevanşir’den Alparslan’a, destanlardan kahramanlara, ozanlardan şairlere, acılardan zaferlere ve birçok tarihsel süreci işleyen, müzik, dans ve tiyatro gibi gösteri sanatlarını bir arada barındıran “Destanların Dansı, Yüzyılın Destanı” Edirne halkından büyük beğeni aldı.

Gösteriyi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, eşi Esra Gürkan ve tüm sanatseverler ile birlikte izledi. Geceye katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan sanat yönetmenine ve tüm dans ekibine teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı;

“Alagöz Kültür ve Sanat’a çok teşekkür ediyoruz. Bizlere çok keyifli, güzel bir akşam yaşattılar.  Türklerin ilk Anadolu’ya gelişinden, Malazgirt’ten Kurtuluş Savaşı’na, Kurtuluş Savaşı’ndan bugünlere Cumhuriyet’e getirdiler bizleri. Buradan bir selam etmek isteriz. Selam olsun 1071’de Anadolu’nun kapılarını bizlere açan sultan Alparslan’a, selam olsun 1453’te İstanbul’a Türk’ün mührünü vuran Edirneli Fatih Sultan Mehmet’e;  elbette bu vatanı bize sonsuza kadar bağışlayan, kurtaran, özgür bırakan, Sarı Saçlı, Mavi Gözlü Dev Mustafa Kemal Atatürk’e, kahraman gazilerimize, şehitlerimize ve kıymetlilerimiz şehit ailelerimize selam olsun!” dedi.

Başkan Gürkan, konuşmaları sonrası Sanat Yönetimi Serhat Turak’ı, Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Ahmet İsmailoğlu’nu ve Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Leyla Vardar Karaduman’ı sahneye çağırarak kendilerine teşekkür çiçeklerini takdim etti.

Gecenin kapanışı ise İzmir Marşı ile yapıldı. Seyirciler, ellerindeki Türk bayrakları ile İzmir Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi. Gece boyunca muhteşem bir performans sergileyen dans ekibi, ayakta alkışlandı.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.