DOLAR 32,5916 0.34%
EURO 34,8561 0.34%
ALTIN 2.495,340,45
BIST 9.637,171,18%
BITCOIN 21184354,84%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Direklere ‘ucube’ benzetmesi

Direklere ‘ucube’ benzetmesi

ABONE OL
13 Kasım 2021 18:24
Direklere ‘ucube’ benzetmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanı Şaban Kaya, Edirne Belediyesi’nin kent merkezine yeni diktiği elektrik direklerine ‘ucube’ benzetmesi yaparak, bunların tarihi dokuyla uyuşmadığını ve direklerin sökülmesini talep ettiklerini söyledi.

Saadet Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanı Şaban Kaya yaptığı açıklamada, “Alt yapısından üst yapısına pek çok sorunları olan şehirler sultanı Edirne’mizde, zaman zaman akla hayale gelmeyen sürprizler yaşanıyor” diyerek, “Bu sürprizlerden biri de geçtiğimiz günlerde yaşandı. Şehir merkezinde tarihi alan içerisinde yüksek kat ve bitişik nizam uygulamaları ile tarihi doku bozuldukça bozuldu. Yol ve kaldırımlar da bu dokuya uymuyor derken, yeni bir ucube ile karşılaştık” dedi.

İmar ve diğer düzenlemelerle ilgili yapılacak işlerin, Edirne’nin tarihi dokusu göz önünde bulundurularak ve işin uzmanlarınca tespit edilerek belirlenmesi gerektiğini kaydeden Kaya, “geçtiğimiz günlerde adeta damdan düşer gibi şehir merkezinde bazı cadde, sokak ve yeşil ‘Sit’ alanlarına fotoğrafta da görüldüğü gibi şehir dokusu ile hiç uyuşmayan ‘ucube’ elektrik direkleri dikildi” dedi.

Böyle bir acayipliği dünyanın hiçbir ülkesinde görmek mümkün olmadığına vurgu yapan Şaban Kaya, “Oldu mu Sayın Başkan” sorusunu yönelterek, “daha önceki elektrik direkleri hiç değilse tarihi yapı ile pek ters düşmüyordu. Ama yeni dikilen direklerin görüntüleri tam bir ucube! Edirne gibi bir şehirde yapılacak işlerde mutlaka şehircilik sahasında uzman kişilerin görüşü alınmalıdır” uyarısını yaparak yeni dikilen bu ‘ucube’ ‘direklerin’ sökülmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.