DOLAR 39,9111 0.1%
EURO 47,0490 0.33%
ALTIN
BIST 10.275,750,46%
BITCOIN 43065310.04804%
Edirne
31°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

“Doğru hamleyi yapan, sabreden kazanır”

“Doğru hamleyi yapan, sabreden kazanır”

Keşan Belediyesi XIX. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası başladı.

ABONE OL
13 Ağustos 2024 13:57
“Doğru hamleyi yapan, sabreden kazanır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi, Edirne Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu ile iş birliğinde düzenlenen Keşan Belediyesi XIX. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası dün start aldı.
Keşan Atatürk Stadı Kapalı Spor Salonu’nda saat 16.00’da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.
Açılış programına; Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, Türkiye Satranç Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Umut Güney, sporcular ve veliler katıldı.


Turnuvaya; Azerbaycan, İran, Amerika, Gürcistan, Bulgaristan, Ürdün, FID (Dünya Satranç Federasyonu) ve Türkiye’nin 18 ilinden 195 sporcu katıldı.


Açılış töreninde konuşan Başkan Özcan, katılımcıları selamlayarak “Değerli yarışmacılar, satrancın nasıl bir oyun olduğunu anlatacak değilim; ama bana göre, hilesi olmayan, rakibinin yaşı önemli olmayan hayal gibi bir oyun. Doğru hamleyi yapan, sabreden kazanır ilkesiyle oynanıyor. Ben de sizler yaşındayken amatör bir satranç oyuncusuydum. Arkadaşlarımızla oynardık. Başkan olduktan sonra, önce özel günlerimizde başladık. Sonra federasyon yardımıyla ilk uluslararası şampiyonluğumuzu düzenledik. Bugün de bunun 19.’’sunu yapmanın gururunu yaşıyorum. Yarışan tüm sporculara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, turnuvanın açılış hamlesini yaptı.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r