DOLAR 32,5202 0.09%
EURO 34,9400 -0.22%
ALTIN 2.437,770,08
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20932630,05%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DSP’li eski Bakan ve Vekillerden Kılıçdaroğlu’na destek

DSP’li eski Bakan ve Vekillerden Kılıçdaroğlu’na destek

ABONE OL
14 Mart 2023 09:35
DSP’li eski Bakan ve Vekillerden Kılıçdaroğlu’na destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aralarında 21’inci Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek’in de bulunduğu eski DSP’li Bakan ve Milletvekilleri Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini bildirdi.

Demokratik Sol Parti’nin (DSP) geçmiş dönem Bakan ve Milletvekillerinden oluşan 51 isim yaptıkları ortak açıklama ile Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldı.

Aralarında Edirne 21’inci Dönem Milletvekili ve CHP üyesi Şadan Şimşek’in de bulunduğu geçmiş dönem Bakan ve Milletvekilleri şu açıklamada bulundu;

Geçmiş dönem Bakan ve Milletvekilleri olarak; Bu seçimler, Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimidir. Ya, Cumhuriyet’in bütün kurum ve kazanımlarının içini boşaltan mevcut iktidar yoluna devam edecek ya da Atatürk’ün bize en büyük miras olarak bıraktığı Cumhuriyet kazanacaktır. Biz Demokratik Solcular olarak inanıyoruz ki, zafer, tam demokrasi ile taçlandırılacak olan Cumhuriyet’in olacaktır. Bu kazanımın öncülüğünü de Demokratik Sol’un kurucusu ve kuramcısı Bülent Ecevit’in baba ocağı olan CHP ve onun lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığını oy birliğiyle onaylayan ve açıklayan Millet İttifakı yapacaktır. Dolayısıyla biz demokratik solcular olarak kişisel hiçbir beklentimiz olmaksızın MİLLET İttifakı’nı ve onun Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz. Partili partisiz bütün Demokratik Solcu kardeşlerimizin de aynı doğrultuda hareket edeceklerine inanıyoruz. DSP’nin mevcut genel başkanı ve yönetici kadrolarını aynı noktada buluşmaya, Millet İttifakı’nı da bu önerimizi dikkate almaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.