DOLAR 32,4589 -0.12%
EURO 34,7668 -0.65%
ALTIN 2.435,860,00
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2066583-1,37%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eczacı Odasında bayrak değişimi

Eczacı Odasında bayrak değişimi

ABONE OL
17 Eylül 2021 10:58
Eczacı Odasında bayrak değişimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

13.Olağan Seçimli Genel Kurulunu gerçekleştiren 39’uncu Bölge Edirne Eczacı Odası’nda, başkanlığa seçilen Eczacı Gürkan Kılıççıgil, görevi Eczacı Uygar Güler’den devraldı.

Geçtiğimiz hafta sonu 13.Olağan Seçimli Genel Kurulunu yapan 39’uncu Bölge Edirne Eczacı Odası’nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Törene, yeni başkan Gürkan Kılıççıgil, bir önceki Eczacı Odası Başkanı Uygar Güler, Eczacı Şükrü Ciravoğlu, Sayman Murat Sezginer, Genel Sekreter Özlem Dinçer, Yönetim Kurulu üyeleri Ebru Kale ve Ceyda Varlı katıldı.

“YENİ YÖNETİMİN ÇALIŞMA DÖNEMİNİN ÖNÜNÜ AÇMIŞ BULUNMAKTAYIZ”

Mazbataların teslim edilmesiyle yeni yönetimin resmiyet kazandığını ifade eden Divan Başkanı Eczacı Şükrü Ciravoğlu, “Odamızın seçimli genel kurulu gerçekleştirildi. 11 Eylül tarihinde kongre görüşmeleri öncesinde mevcut oda başkanımız Uygar Güler tarafından divan heyetine devredilmiş olan odamızın idaresi seçim sürecinin neticelenmesine kadar divan heyetinde kalıyor yasa gereği. 12 Eylül Pazar günüde yapılan seçimlerde yeni yönetim kurulu seçilmiş bulunmakta dün itibariyle Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun mazbataları vermesiyle de yeni yönetim kurulunun seçilmesi resmiyet kazanmış oldu. 6643 sayılı yasa gereği divan başkanlığında olan yönetimi de bugün yaptığımız toplantıyla yeni seçilen yönetim kuruluna devrettik. Onların kendi arasında gizli oyla yapmasını gerçekleştirdik. Bunun sonucunda Gürkan Kılıççıgil oda başkanlığına, Murat Sezginer saymanlığa, Özlem Dinçer Genel Sekreterliğe seçildi. Ebru Kale ve Ceyda Varlı arkadaşlarımızda yönetim olarak görevlerini sürdürecekler. Bu şekilde yasal prosedürü tamamlayarak yeni yönetimin çalışma döneminin önünü açmış bulunmaktayız. Bu vesileyle bu noktada görevi devreden geçmiş dönem başkanımız Uygar Güler’e ben bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“ARKADAŞLARIMIZIN BAŞARILI OLACAĞINA GÜVENCİMİZ TAM”

Ulusça zor bir süreç yaşandığını dile getiren Ciravoğlu “Birinci basamak sağlık kuruluşu olarak eczacılar çok zor günler geçirdiler. Tedirgin, yoğun ve büyük mücadele içine geçen aylarda. Bugünlere geldik bu. Süreç hala devam ediyor ama bundan sonra tabi ki bir yandan pandemi ile mücadele edilirken diğer yandan Türkiye’nin önemli meslek örgütlerinden biri olan Türk Eczacıları Birliği’nin 39.Bölge Edirne Eczacı Odası kendi idari görevlerini yürütmeye devam edecek. Arkadaşlarımızın başarılı olacağına inancımız tam. Bunu da genel kurulda gösterilen teveccühte hem kendilerine olan güveni göstermiş oldu süresiz olarak, hem de tabanın il ve ilçelerle birlikte eczacıların örgütüne ne kadar sahip çıktığını göstermiş oldu. Halkın sağlığına hizmet konusunda da bize her zaman olduğu gibi bize umut ve güven vermektedir. Kendilerine başarılar diliyorum. Hep birlikte yararlı bir yönetim dönemi geçireceğimize inanıyorum” dedi.

“PANDEMİDE BÜYÜK ÖZVERİ İLE ÇALIŞTILAR”

Pandemi döneminde eczacıların büyük özveriyle çalıştıklarını kaydeden 39’uncu Edirne Eczacı Odası Başkanı Gürkan Kılıççıgil, “12 Eylül Pazar günü yapılan seçimde üyelerimizin bizlere göstermiş olduğu güven ve destek için teşekkür ederiz. Başta yönetim kurulu olmak üzere göreve seçilen tüm kurullardaki arkadaşlarımızla bu güvene ve desteğe layık olmak için var gücümüzle çalışacağız. Değerli basın mensupları Edirne Eczacı Odası kurulduğu 1997 yılından bugüne vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi ve meslektaşlarımızın mesleklerini yüksek standartlarda yapabilmeleri için birçok örnek teşkil edecek çalışmalar yapmıştır. Bu bağlamda başta kurucu başkanımız Ecz. Şükrü Ciravoğlu olmak üzere görev olan tüm başkan ve yönetim kurulu üyelerine emekleri için teşekkür ederim. Geçen dönemden 2 değerli meslektaşım bu dönem yönetim kurulunda olmayacaklar. Ecz. Uygar  Güler ve Ecz. Emine Çebe’ye özel bir teşekkür borçluyuz. Pandemi gibi olağanüstü koşullarda büyük bir özveri ile çalıştılar. Bu özveri asla unutulamaz. Onlara da bu özel teşekkürü borç bilirim. Son olarak pandemi ile mücadelede iki değerli meslektaşımızı kaybettik. Ecz. Süreyya Zıpkınkurt ve Ecz. Fikret Atılgan başta olmak üzere pandemi ile mücadelede kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Yeni dönemin mesleğimiz ve Edirne’mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“MESLEKTAŞLARIMIZ KADAR VATANDAŞLARIMIZ İÇİNDE ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK”

Meslektaşları için yapacakları çalışmalar olduğunu ve yönetim kurulu ile bunun planlamasını uzun süredir yaptıklarını belirten Kılıççıgil “Meslektaşlarımızı yapacaklarımız içerde kalıyor ama vatandaşlara temas edeceğimiz noktalara değinmek daha doğru olur. Özellikle nöbetlerde eczanelerin bulunması ile ilgili olarak yaşanan sıkıntıların farkındayız. Bununla ilgili çalışmamız olacak. Belediyeden ve Valilik’ten destekte isteyeceğiz. Bazı bölgelerde Keşan’da yoğun olduğu dönemde özellikle nöbetçi eczanelerle ilgili sıkıntılar duyuyoruz. Önümüzdeki dönem bununla ilgili aksiyon alacağız. Diğer meslek örgütleri Tabipler Birliği ve Aile Hekimleri ile birlikte onlarla bir çalışmamız olacak. Vatandaşların sağlık hizmeti konusunda üzerimize düşen ne varsa fazlasıyla yapacağız” dedi.

“İÇİM RAHAT GÖREVİ DEVRDİYORUM”

Eczacı Odası Başkanlığı’nı devreden Uygar Güler, bu bir bayrak devir teslimi. Gürkan kardeşimin söylediği gibi pandemi ile beraber yönetim kurulundaki arkadaşlarla birlikte gerçekten zor bir süreçte elimizden geldiğince odamızı yönetmeye, pandemiyle başa çıkmaya çalıştık. Tüm yönetim kurulu arkadaşlarım büyük özveriyle çalıştılar. Onlara bende teşekkür etmek istiyorum. Yönetim kurulu başkanlığını içim rahat olarak, yönetim kurulundaki diğer arkadaşlarla beraber Gürkan arkadaşıma devrediyorum. Bizler her zaman onların yanında olacağız. Denetleme kurulundan destek vermeye devam edeceğiz. Yeni yönetimimizin hem Edirne Eczacı odamız hem Türk Eczacıları açısından hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.