DOLAR 39,5851 -0.32%
EURO 45,6681 -0.99%
ALTIN 4.322,051,03
BIST 9.311,88-2,19%
BITCOIN 4155336-0.35211%
Edirne
24°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Edirne Eski Camii’de 6 asırdır süren gelenek

Edirne Eski Camii’de 6 asırdır süren gelenek

Edirne'de vatandaşlar, ramazanın ilk cuma namazını kılmak için selatin camilerde yoğunluk oluşturdu.

ABONE OL
15 Mart 2024 14:59
Edirne Eski Camii’de 6 asırdır süren gelenek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EDİRNE (AA) – Edirne’de vatandaşlar, ramazanın ilk cuma namazını kılmak için selatin camilerde yoğunluk oluşturdu.

Selimiye Camisi’nin restorasyonda olması nedeniyle kısıtlı bir alanda namaz kılan vatandaşlar, aynı safta buluşmanın sevinç ve huzurunu hissetti.

Diğer selatin camilerden Üç Şerefeli Cami’de de saflar doldu.

Yoğunluğun yaşandığı diğer bir selatin cami Eski Cami’de ise kılıçla hutbe geleneği ilk kez bu camiye gelenler için ilgi çekici oldu.

İmamların 6 asırdır cuma günleri kılıçla hutbe okuduğu camide minbere çıkan imam kılıcı yanına bıraktı, hutbeyi okudu.

Sağ eliyle havaya kaldırdığı kılıçla dua eden imam, ardından minberden inip kılıcı bırakarak cuma namazının farzını kıldırdı.

Eski Cami Müezzini Harun Kezer, AA muhabirine, Osmanlı mirası kılıçla hutbe geleneğini sürdürmenin ve Eski Cami’de görev yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kezer, Osmanlı’dan bu yana bu geleneğin sürdürüldüğünü belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r