DOLAR 32,4973 -0.01%
EURO 34,8607 -0.38%
ALTIN 2.450,840,62
BIST 9.873,281,61%
BITCOIN 20861750,48%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Edirne ile bağımı koparmayacağım”

“Edirne ile bağımı koparmayacağım”

ABONE OL
13 Mayıs 2022 10:31
“Edirne ile bağımı koparmayacağım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batman Valiliğine atanan Vali Ekrem Canalp, Edirne’nin ilk valilik yeri olduğunu ve Edirne ile bağını koparmayacağını belirterek, “Edirne de ilk valilik olarak görev yaptığım ilimdir. Edirne ile dostlarımla arkadaşlarımla bağımı irtibatımı asla koparmayacağım. Ben aynı zamanda Edirne’nin Fahri Hemşerisiyim. Aynı zamanda bir Edirneliyim. Edirneli olarak geleceğim Edirne’ye” dedi.

Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı’nın iş birliğinde fidan dikim etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Vali Ekrem Canalp, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Jandarma Komutanı Albay Abdulkadir Seri, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, öğretmen ve öğrenciler katılım sağladı.

“NEFES ALMAMIZ İÇİN AĞAÇ DİKMEMİZ GEREKİYOR”

Etkinlikte öğrencilerle birlikte fidan diken Vali Canalp, ağacın önemine vurgu yaparak, “Nefes alabilmek için ağaç dikmemiz gerekiyor. Aynı zamanda nefes alabilmek için de var olan bitki örtüsünü de ağaçları da korumamız gerekiyor. Edirne’de her sene ortalama geçen üç yıl içinde 3 milyon fidan diktik. 3 milyon fidan toprakla buluştu. Düşünün ki her yıl her Edirnelinin 5 tane 10 tane fidanının olduğunu ve her bir Edirneli için bu kadar fidan dikilmiş olduğunu düşünün. Biz orman varlığımızı da ağaç varlığımızı da sürekli arttıran bir iliz ve ülkeyiz aynı zamanda. Bu da bizim açımızdan memnuniyet verici. Bugün bunu insanlarımızın çocukluk yaşlarından itibaren kazanmış oldukları doğa sevgisi ve ağaç sevgisiyle sağlıyoruz. Memleketimizde herkes eline bir fidan alıp toprakla buluşturduğu zaman aslında bir bilince de erişmiş oluyor. Buradaki evlatlarımız da toprağı bir fidanla buluşturmanın kendi içlerinde yaratmış olduğu duyguyla ileriki dönemde kendileri bir defa doğayı, ağaçları sevecekler ve kendileri de bir ağaca sahip olmanın aynı zamanda bilincine erişmiş olacaklar. Bizim milletimiz bu şekilde çocukluğundan itibaren bu şekilde bilinçlenmiş olduğundan dolayı dünyada pek çok ülkede şu anda orman varlığı ağaç varlığı daralıyor. Ama Türkiye öyle değil. Tam tersine az sayıda ülkenin başardığını başarıyor ve orman varlığını da günden güne arttıran bir ülke olabiliyor” dedi.

 “EDİRNE İLE BAĞIMI, İRTİBATIMI ASLA KOPARMAYACAĞİM”

Batman Valiliği’ne atanması konusunda değerlendirmede bulunarak Edirne’de Vali olarak ilk heyecanlarını yaşadığını ve Edirne ile bağını koparmayacağını aktaran Vali Canalp, “Dün çıkmış olan kararname ile beraber artık 3,5 yıllık Edirne Valiliği görevim sona ermiş oluyor. Bundan sonra Batman Valisi olarak atandım.  Batman’da hem valilik görevim hem de Belediye Başkan Vekilliği görevim de bekliyor. Edirne benim için ilkti. Valilik olarak ilk heyecanlarımı Edirne’de yaşadım. Sizlerle şunu paylaşmak isterim. İlk görev yerim Kaymakam olarak Koyunhisar’dı sonrasında Göleva… Aradan 20 yıl geçti, ben bu 20 yıllık dönem boyunca yıllık izinlerimde Koyunhisar ve Göleva’ya ilk Kaymakamlık yapmış olduğum ilçelere hep gittim. Oralardan dostlarımla arkadaşlarımla birbirimizle irtibatımızı hiç koparmadık. Şundan emin olabilirsiniz; Edirne de ilk valilik olarak görev yaptığım ilimdir. Edirne ile dostlarımla arkadaşlarımla bağımı irtibatımı asla koparmayacağım. Ben aynı zamanda Edirne’nin Fahri Hemşerisiyim. Aynı zamanda bir Edirneliyim. Edirneli olarak geleceğim Edirne’ye” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.