DOLAR 32,5716 0.08%
EURO 34,9725 0.35%
ALTIN 2.424,910,08
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2095011-3,06%
Edirne
21°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne Lisesi’nde eğitim 5 yıla çıkıyor

Edirne Lisesi’nde eğitim 5 yıla çıkıyor

ABONE OL
20 Mayıs 2022 09:53
Edirne Lisesi’nde eğitim 5 yıla çıkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Lisesi’nden Yetişenler Derneği Başkanı Atıl Erman, Edirne Lisesi’nin gelecek yıldan itibaren hazırlık sınıfı da eklenerek eğitim yılının 5 yıla çıkarıldığını duyurdu.

Edirne Lisesi’nin 165’inci kuruluş yıldönümünde pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan Geleneksel Mezunlar Buluşması ve Pilav Günü dün yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Galatasaray ve Kabataş Lisesi gibi köklü okulları örnek göstererek başvurdukları Milli Eğitim Bakanlığı’nın Edirne Lisesi’ne hazırlık sınıfı için onay verdiğini söyleyen Edirne Lisesi’nden Yetişenler Derneği Başkanı Atıl Erman “Milli Eğitim Bakanlığı başvurumuzu olumlu karşıladı. Gelecek ders yılından itibaren Edirne Lisesi’nde eğitim süresi 5 seneye çıkmış oluyor. İlk sene sadece İngilizce okuyup hazırlık sınıfında öğrenecekler. Ondan sonra eğitimlerine devam edecekler” dedi.

“KAMPÜS PROJEMİZ 4-5 AY İÇİNDE BİTECEK”

Edirne Lisesi’nin 165’inci yılını kutladıklarını belirten Erman, “Her yaştan eski mezunların bir araya gelerek eski günleri yad etmesi, eski dostlukları bizi son derece mutlu etti. Bizi mutlu eden bir başka şey de okulumuzun her geçen gün daha iyi düzeye gelmesi ve gerek akademik çalışmalarda gerekse diğer sosyal faaliyetlerde üstün başarılar elde etmesi mezunlar olarak bizi çok mutlu etti. Diğer taraftan derneğimiz ve vakfımızın ana projelerinden biri olan kampüs gelişim projesi diye isimlendirdiğimiz projemiz de süratle devam ediyor. Okulumuzun yanında bulunan eski tekel tütün depolarını biliyorsunuz okulumuza alarak bunları restore ettiriyoruz. Ve bu restorasyon çalışmalarında da son aşamaya geldik. Yaklaşık 4-5 ay sonra biteceğini tahmin ediyoruz. O zaman çok daha geniş bir kampüste çok çok daha geniş bir öğrenci kitlesine hizmet verir hale geleceğiz” dedi.

“EDİRNE LİSESİ EĞİTİM SÜRECİ 5 YILA ÇIKIYOR”

Türkiye’de köklü olan sayılı liselere özel olan hazırlık sınıfının artık Edirne Lisesi’nde de olacağını ve hazırlık sınıfı ve 4 yıl öğretimle beraber eğitim süresinin 5 yıla çıkacağını duyuran Başkan Atıl Erman, “Bizi memnun eden şeylerden biri de bir noktalardan biri de bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurduk. İstedik ki okulumuz Türkiye’de çok az sayıda okulda uygulanan hazırlık sınıfı olan liseler kapsamına girsin diye. Milli Eğitim Bakanlığı bu isteğimizi olumlu karşıladılar. Ve bize de aynı statüyü verdiler. Gelecek ders yılından itibaren Edirne Lisesi’nde eğitim süresi 5 seneye çıkmış oluyor. İlk sene sadece İngilizce okuyup hazırlık sınıfında öğrenecekler. Ondan sonra eğitimlerine devam edecekler. Bu da bizi son derece heyecanlandıran konulardan bir tanesi. Sizlere teşekkür ediyorum. Böyle bir mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için inşallah yandaki binalarımızın açılışında da hep birlikte beraber olalım diyoruz. Saygılar sunuyorum bütün Edirnelilere” dedi.

“SOSYAL, KÜLTÜREL VE SPOTRTİF FALİYETLERDE BAŞARILARA İMZA ATAN BİR OKULUZ”

Edirne Lisesi Okul Müdürü Recep Şentürk de okulun 165. yılında geleneksel mezunlar buluşması ve pilav günüyle tekrar mezunları ile bir araya gelmenin mutluluğunu ve coşkusunu yaşadıklarını belirterek, “Malum iki yıl pandemi bu birlikteliği engellemişti. 2 yıldan sonra bu hem mezunlarımız için hem bizler için çok motive edip motive edici oldu. Gerçekten çok güzel bir etkinlik gerçekleşiyor. Bugün okula baktığımızda Edirne Lisesi’nin, kültürünün bir göstergesi olan mezunlarımızın birbirine bağlılığını, okullarına bağlılığını bir kez daha gördük. Bu bizim için çok önemli. Çünkü bugünün öğrencilerine ve bu okulda görev yapan bugünün öğretmenlerine çok bir büyük bir motivasyon kaynağı bu. O yüzden ben kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Edirne Lisesi mezunları camiasına, okullarına bugün de gerçekten her noktada destek oldukları için çok çok teşekkürlerimi iletiyorum. Sayın Başkanımız zaten bahsetti. Edirne Lisesi Edirne’deki velilerimizin ve öğrencilerimizin en çok tercih ettiği okullardan biri. Sadece akademik alanda değil, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de çok güzel başarılara imza atan bir okuluz. Bugün okulumuza baktığımızda yaklaşık 500 öğrenciden 87’sinin enstrüman çalabildiğini, 50 tanesinin koroda yer alabildiğini, 200 tanesinin lisanslı sporcu olduğunu görüyoruz. Öğrencilerin bu tip faaliyetlerde yer alıp burada bütüncül bir şekilde, her yönüyle kendilerine bir şeyler katabiliyor olması bizim için ayrıca mutluluk verici bir şeydir. Sizler de burada olduğunuz için, sizlere de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.