DOLAR 38,0639 0.38%
EURO 43,0482 1.02%
ALTIN 3.967,842,49
BIST 9.380,950,45%
BITCOIN 31422174.72235%
Edirne

HAFİF YAĞMUR

19:46

AKŞAMA KALAN SÜRE

Edirne’de kuraklık tarım arazilerini tehdit ediyor

Edirne’de kuraklık tarım arazilerini tehdit ediyor

Edirne Valisi Yunus Sezer, kuraklık nedeniyle su sıkıntısı yaşayan Tunca Nehri'nden beslenen tarım arazilerinde incelemelerde bulunarak, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ABONE OL
31 Temmuz 2024 15:07
Edirne’de kuraklık tarım arazilerini tehdit ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Tunca Nehri’nden beslenen tarım arazilerinde kuraklık nedeniyle yaşanan su sıkıntısına çözüm bulmak amacıyla çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Vali Yunus Sezer, beraberinde Vali Yardımcısı ve İl Özel Genel Sekreteri Eyyüp Batuhar Ciğerci, İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt ve Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı ile birlikte Tunca Nehri’nden beslenen çeltik alanlarının durumu hakkında bilgi almak için sahada incelemelerde bulundu.

Vali Sezer, yaşanan su sıkıntısına karşı 6 köydeki çeltik alanlarına su ulaştırmak için başlatılan çalışmaları yerinde değerlendirdi.

Edirne Valisi Yunus Sezer

Vali Sezer, ekiplerin açtığı ilave su kuyuları ve oluşturulan sulama göletleriyle kuraklıktan etkilenen tarım arazilerine su sağlanmaya devam edildiğini belirterek, “Ekiplerimizce açılmaya başlanan ilave su kuyuları ve oluşturulan sulama göletleri ile kuraklıktan etkilenen arazilerimize su vermeye devam edeceğiz” dedi.

TARIM ARAZİLERİNE KADEMELİ SU VERİLİYOR

Vali Sezer, sıcak havalar nedeniyle Tunca ve Meriç nehirlerinin su seviyelerinde ciddi azalmalar gözlemlendiğini, bazı dönemlerde su debisinin 3 m3’e kadar düştüğünü, ancak son günlerde bu debinin 8 m3’e civarına yükseldiğini söyledi. Bu süreçte yaklaşık bir aydır yürütülen çalışmalarla tarım arazilerine kademeli olarak su verilmeye başlandığını söyledi.

“DESTEK AMAÇLI SU KUYULARI AÇTIK VE AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Vali Sezer, tarım arazilerinin kurumasını önlemek ve çiftçilerin mağdur olmaması için DSİ ve İl Özel İdaresi’nin yoğun bir şekilde çalışmalara devam ettiğini belirterek, “Çeltik arazilerimizi kurtarmak, suyu aşağıya doğru kademeli olarak iletmek amacıyla DSİ ve İl Özel İdaresi yoğun bir şekilde çalışıyor. Dere içerisinde ve tarım arazilerinde su olan yerlerde de çiftçilerimize destek amaçlı su kuyuları açtık ve açmaya devam edeceğiz” dedi.

“SÜRECİN SONUNA KADAR SAHADA OLACAĞIZ”

Vali Sezer, 6 köy muhtarı, tarım müdürü ve ziraat odası başkanı ile birlikte süreci yöneterek çiftçilerin mağdur olmaması için çalıştıklarını ifade etti. Vali Sezer, sürecin sonuna kadar sahada olacaklarını ve çiftçilerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde çalışacaklarını belirterek, “İnşallah bu yağmur dönemiyle beraber bunu da geride bırakırız ama bu kritik süreci bir şekilde geride bırakacağız. Hiçbir şekilde bir vatandaşımız çok su varken diğeri aşağıdakinin de kurumasına da izin vermeden belki ürün kaybı olabilir ama en azından arazilerimizi kurutmadan, çeltik tarlalarımızı kurutmadan bu süreci geriye bırakacağız” ifadelerini kullandı.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r