DOLAR 32,2648 -0.06%
EURO 35,1059 -0.01%
ALTIN 2.467,540,06
BIST 10.319,961,59%
BITCOIN 2106350-0,91%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirnelilere 1 Mayıs daveti

Edirnelilere 1 Mayıs daveti

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Emek ve Meslek Örgütleri, 1 Mayıs taleplerinin yer aldığı broşürleri, Saraçlar Caddesi’nde vatandaşlara dağıtarak, 1 Mayıs kutlamalarına davet etti.

ABONE OL
29 Nisan 2024 14:14
Edirnelilere 1 Mayıs daveti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne davet için Saraçlar Caddesi PTT önünde basın açıklaması düzenledi. Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu, adına basın açıklamasını okuyan Türk-İş Edirne İl Temsilcisi Zeki Şişko  “Taleplerimizi haykırmak, yoksulluğa ve hayat pahalılığına ‘Hayır’ demek için tüm halkımızı 1 Mayıs’ta alanlara davet ediyoruz” diye konuştu.

“HAKLARIMIZ İÇİN 1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ”

Türk-İş Edirne İl Temsilcisi Zeki Şişko, “Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü büyük bir coşkuyla kutlama hazırlığındayız. Bizler; işçiler, memurlar, emekçiler, emekliler bu ülkenin büyük çoğunluğuyuz. Bizler üretiyoruz, bizler çalışıyoruz, bizler bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini emeğimizle var ediyoruz ve insanca yaşamayı hak ediyoruz. Ancak bugünlerde değil insanca yaşamak, hayatta kalmak dahi giderek zorlaşıyor. Bu yüzdendir ki haklarımızı dile getirmek için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız” dedi.

Türk-İş Edirne İl Temsilcisi Zeki Şişko

“1 MAYIS’TA TALEPLERİMİZ”

Emeğin ve emekçinin sömürülmediği, sendikal hak ve özgürlüklerin, örgütlenmenin, hak arama yollarının önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı, herkesin güvenceli, kadrolu çalıştığı bir işinin ve insanca yaşamaya yetecek bir ücretinin olduğu, ekonomik krizlerin, salgınların, depremlerin, afetlerin faturasının halka ve emekçilere yıkılmadığı, kimsenin kimliğinden, inancından, cinsiyetinden dolayı ikinci sınıf yurttaş muamelesi görmediği, kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün son bulduğu, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırıldığı, düşünce ve ifade özgürlüğünün suç olarak değerlendirilmediği ve cezalandırılmadığı, eğitim ve sağlık hizmetlerinin nitelikli ve parasız olduğu, emeklilik düzenlemelerindeki adaletsizliğin giderildiği, emeklilerin insanca yaşayabileceği bir maaş aldığı, ekoloji ve çevre katliamlarına son verildiği, çocukların en temel hakları olan beslenme, barınma, sağlık ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarının karşılandığı, cinsel istismar ve ihmallerin yaşanmadığı, yaşlarına uygun olmayan işlerde ve iş güvenliğinin sağlanmadığı işyerlerinde çalıştırılmadığı, emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin egemen olduğu, bir dünya ve ülke istiyoruz. Taleplerimizi haykırmak, yoksulluğa ve hayat pahalılığına ‘Hayır’ demek için tüm halkımızı 1 Mayıs’ta alanlara davet ediyoruz. Yaşasın 1 Mayıs İşçinin Emekçinin Birlik, Mücadele Ve Dayanışma Günü” diye noktaladı.

“1 MAYIS TOPLANMA SÜRECİ”

Edirne Emek ve Meslek Örgütleri tarafından yapılan duyuruda Toplanma Yeri Şükrüpaşa İlkokulu Önü saat11.30, Yürüyüş Başlangıç Saati 12.00, Basın Açıklaması Saraçlar Caddesi saat 13.00 olarak belirtildi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.