DOLAR 32,3893 -0.29%
EURO 34,7525 -0.21%
ALTIN 2.398,85-0,97
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19182893,97%
Edirne
17°

PARÇALI BULUTLU

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Edirne’nin ilk kadın başkanı oldu

Edirne’nin ilk kadın başkanı oldu

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Edirneli seçmenlerin oylarıyla kentin Belediye Başkanı olarak seçilen Avukat Filiz Gencan Akın, mazbatasını alarak 157 yıllık Edirne Belediyesi’nin ilk kadın Belediye Başkanı olarak görevi Recep Gürkan’dan devraldı.

ABONE OL
4 Nisan 2024 17:49
Edirne’nin ilk kadın başkanı oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Edirneli seçmenlerin oylarıyla Edirne Belediyesi’nin ilk kadın Belediye Başkanı olarak seçilen Av. Filiz Gencan Akın, eşi İnanç Gönen Akın ve kalabalık bir topluluk eşliğinde mazbatasını almak için Edirne Adliyesi’ndeki İl Seçim Kuruluna geldi.

Edirne Adliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törende Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Muhammet Korkmaz, Başkan Akın’a mazbatasını takdim etti. Törende ayrıca CHP’den Belediye ve İl Genel Meclis üyesi seçilen isimlere de mazbataları teslim edildi.

“BURADAKİ BAŞARISINI BAŞKANLIĞINDA DA DEVAM ETTİRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

İl Seçim Kurulu Başkanı Sevil Cellek, Başkan Akın’ı tebrik ederek, “Sandıklarda ki seçmenin özgür iradesi sonrasında bizlerin de tarafsızca ve özverili olarak çalışma sonrasında Edirne merkez ilçesinde gerçekleştirilen seçimden sonrası en çok oyu alarak Edirne Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın’ı tebrik ediyorum.  5 yıllık görev süresince buradaki başarısını da belediye başkanı olarak devam ettireceğini düşünüyorum. Ekibi ve kendisine başarılı bir çalışma süreci diliyorum” diye konuştu.

“BUGÜN HAKLI MÜCADELEMİZİN ZAFERLE SONUÇLANMASINI KUTLUYORUZ”

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da yaptığı konuşmada“Bugün Edirne’deki ilk kadın belediye başkanı olarak belediye meclis üyelerimizle, il genel meclis üyelerimizle birlikteyiz. Öncelikle ben bütün seçim süresince ilçe seçim kurulu başkanıma, müdürüme ve çalışan tüm personeline özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim Kadını yücelten, kadına değer veren, bizlere seçme ve seçilme hakkını veren ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bugüne kadar yolundaydık. Bundan sonra da Ata’mızın izinden onun ilke ve devrimlerinden şaşmadan yolumuza devam edeceğiz. Çok onurlu ve gurur Ayrıca bugün burada bu ödül töreni on beş yıldır görev yaptığım adliyede gerçekleşiyor. Bugüne kadar verdiğimiz hak, hukuk mücadelesini bundan sonra Edirne’de yaşayan tüm vatandaşlarımıza adil ve eşit davranacağıma söz veriyorum Buradan öncelikle eşime, aileme çok teşekkür ederim. Benimle yol yürüyen bütün yoldaşlarıma çok teşekkür ederim. Gece gündüz demedik, nefes almadık tabiri caizse. Hep mücadele ettik. Bugün de bu haklı mücadelemizi zaferle sonuçlanmasını hep birlikte kutluyoruz. Yolumuz, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu, yolumuz açık. Hepimize hayırlı uğurlu olsun inşallah” diye ifade etti

Törene CHP Edirne Milletvekilleri Ahmet Baran Yazgan ve Ediz Ün, CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Edirne Belediye Meclisi Üyeleri, İl Genel Meclisi Edirne Üyeleri ve partililer katıldı.

ATATÜRK ANITINDA ÇELENK SUNDU

Adliyede ki törenin ardından partisinin İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığını ziyaret eden Başkan Filiz Gencan Akın, Edirne Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk törenine katıldı. Başkan Akın’ın anıta çelenk sunumu sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, kortej eşliğinde Edirne Belediyesi’ne geçildi.

GÜRKAN GÖREVİ AKIN’A DEVRETTİ

Belediye binası önünde Başkan Filiz Gencan Akın’ı önceki dönem belediye başkanı Recep Gürkan karşıladı. İkili daha sonra devir teslim için Belediye Başkanlığı makamına geçti. Burada bir konuşma gerçekleştiren önceki dönem belediye başkanı Recep Gürkan, “Allah yardımcınız olsun. Kolaylıklar diliyorum belediyemizin Edirne halkından aldığım mührü gururla size teslim ediyorum ne zaman ihtiyaç duyulursa buradayım. Yolunuz açık olsun” dedi

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da “Benimde belediye başkanımızla çalışma fırsatım oldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını yere indirmeden mücadelemizle buraya geldik sözümüzü tuttuk. Yolumuz Atatürk yolu” diye ifade etti.

Haber: Erkan Ekşi

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.