DOLAR 32,5577 0.04%
EURO 34,9394 0.19%
ALTIN 2.439,780,70
BIST 9.725,420,03%
BITCOIN 2059815-4,15%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Edirne’ye bir inme merkezi kurulsun”

“Edirne’ye bir inme merkezi kurulsun”

ABONE OL
12 Ocak 2023 11:33
“Edirne’ye bir inme merkezi kurulsun”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de Sağlık Bakanına seslenerek Edirne’ye bir “inme merkezi” kurulmasını istedi.

Edirne’nin sağlıkta güçlü tarihi birikimine rağmen her geçen gün geriye gittiğine vurgu yapan Doç. Dr. Gaytancıoğlu kurulması durumunda inme merkezinin sadece Edirne’ye değil bütün Trakya bölgesine hizmet vereceğini söyledi.

Böyle bir merkezin olmaması nedeniyle hastaların İstanbul’a gitmek zorunda kaldığına dikkat çeken Doç. Dr. Gaytancıoğlu, bunun da telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açtığını belirtiği konuşmasında şunları söyledi:

“Sağlık Bakanına buradan vatandaşlarımız adına seslenmek istiyorum: Edirne’de vatandaşlarımıza hizmet verecek bir inme merkezi yok, acil olarak kurulması gerekmektedir.

Edirne’ye kurulacak bir inme merkezi Trakya’nın diğer illerindeki vatandaşlarımıza da hizmet verecektir. Bölgemizde hiç inme merkezi bulunmadığı için hastalar İstanbul’a gitmek zorunda kalıyor, çoğu zaman da telafisi olmayan kayıplar yaşanıyor. 15’inci yüzyılda şifahanesi olan bir ilin, bugün köklü sağlık geçmişine rağmen bir inme merkezinin olmaması kabul edilemez. Özellikle uzmanlık isteyen alanlarda ‘Giderlerse gitsinler.’ mantığının getirdiği sonuç felakettir, birçok alanda uzman doktor bulunmamaktadır. Edirne’mize bir inme merkezi kurulması gerekmektedir ve bu, acil bir ihtiyaçtır. Tıp fakültemizin veya devlet hastanemizin bünyesinde bu merkezin bir an önce kurulması için Sağlık Bakanını göreve çağırıyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.