DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2051207-1,88%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ekmek ve ciğere zam talebi

Ekmek ve ciğere zam talebi

ABONE OL
13 Mayıs 2022 10:18
Ekmek ve ciğere zam talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, fırıncıların ekmeğe, ciğercilerinde tava ciğere zam istediğini söyledi. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen genel kurullarının demokrasi şöleni havasında geçtiğini belirten Cingöz, destek veren vermeyen herkese eşit davranmaya devam edeceklerini belirtti.

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, yaptığı açıklamada, odasının geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen genel kuruluna yönelik değerlendirmelerde bulunarak Edirneli fırıncı ve tava ciğer esnafının zam talep ettiğini söyledi.

“HERKESE EŞİT ŞEKİLDE TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkanlığa tekrar seçilmesinde destek veren herkese teşekkür ederek herkese eşit yaklaşımda bulunacaklarını hatırlatan Cingöz, kongrelerinin tam bir demokrasi şöleni içerisinde gerçekleştiğini söyledi.

“DÖRT YIL İÇİN YETKİ ALDIK”

Dört yılı için yetki aldıklarını belirten Cingöz, “Önümüzdeki dört yıl için yetki aldık. Bu arada ekonomik imkanlar el verir ise bir şeyler yapmayı söylüyorum. Ama bunu burada açıklamayı da uygun bulmuyorum. Çünkü yapacağım dersin, ekonomik ayağı bu işin onu tamamlamaya yetmez, mahcup olursun. Ben 38 senedir başkanlık yapıyorum. Hiçbir zaman da ayağı yere basmayan projeler üzerinde taahhütte bulunmadım, bulunmam da. Yapabilirsem, yaptığımı takdir etsinler yapamasak da hiç olmazsa hiç kimse ya sen şunu yapacağım demiştin ama bak yapamadın diye bizi tenkit etmesin. Tüm esnaf camiasına, odalarımıza bizim şahsımıza da hayırlı olsun diyorum. Cenabı Allah utandırmasın” dedi.

“FIRINCILAR EKMEĞE, CİĞERCİLER TAVA CİĞERE ZAM İSTİYOR”

Sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın ekonomik zorda olduğunu, fırıncıların ve ciğercilerin yine zam talebi olduğunu kaydeden Cingöz, “Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Dünya ve Türkiye. Biz de Türkiye’de yaşadığımıza göre biz bu ve bu toplumun esnaf olarak bir parçası olduğumuza göre gelen sıkıntılardan bizim etkilenmememiz mümkün değil. Görünen o ki, çok rahat bir dönem geçirmeyeceğiz gibi gözüküyor. İnşallah ben yanılırım. Benim temennim bu ülke düzelirse hepimiz refaha kavuşacağız. Ama sizin de gördüğünüz gibi takip ettiğiniz gibi dünyada da sıkıntılar var. Sadece Türkiye’de değil. Ha bizdeki sıkıntı dünyaya göre daha fazla. Bu da neden daha fazla? İşte biz gelişmekte olan ülkeyiz. Dünyadaki az olan ülkelerde gelişmiş konumdaki ülkeler. İnşallah ben yanılırım. İyi bir süreç geçiririz. Ama görüyorsunuz fiyatlar günlüğü bırak başladı saatlik artmaya. Al kıyma 150 lira. Aldınız mı yakında kıyma? 150 lira olmuş. Ben de nereden olduğunu biliyorum. Hanım dün akşam almış 150 dedi olmuş kıyma. Yani buğday fiyatları şu an 6 bin liraya dayandı. Hatta geçen gün fırıncılar gelmiş şaka gibi zam istiyorlar. Dedim “kardeşim ne zammı? Ne yiyecek bu millet?” Tava ciğer esnafı da tava ciğere zam istiyor. 75 lira olsun istiyorlar. 55 lira şu an, onlar 75 olsun istiyor” dedi.

“BULGAR FİLE FİLE ALIYOR, BİZİM VATANDAŞIMIZ ONLARI SEYREDİYOR”

Edirnelinin Bulgarlar karşısında alışverişlere bakmakla yetindiğini, vatandaşın ekonomik olarak düzelmesini hükümetin sağlayacağını dile getiren Cingöz, “Bulgar geliyor file file doldurup gidiyor. Bizimkiler de hüzünlü gözlerle onları seyrediyor. İnşallah düzelir diyeceğiz başka diyeceğimiz hiçbir şey yok. Çünkü devleti idare edenler bu işi deruhte edecek. Biz değil. Hükümet her şeyin güllük gülistanlık olmasını istemez mi? Tabii ki isterim. Neden? 2023’te milletten oyu ben istemeyeceğim. Sayın Cumhurbaşkanı isteyecek. İnsanlara en iyi hizmeti sunmayı en fazla isteyen Sayın Cumhurbaşkanı’dır bana göre. Niye dersen 2023’te meydanlara çıkıp, vatandaştan oy isteyecek” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.