DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.437,260,07
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2077158-1,58%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

El emeği göz nuru sergi

El emeği göz nuru sergi

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:03
El emeği göz nuru sergi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünler, Edirne Valisi Ekrem Canalp’in katılımıyla açılan sergide görücüye çıktı.

Kentte Saraçlar Caddesinde Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin ürünlerinin bulunduğu sergi açıldı. Açılışa, Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş ve bazı siyasi partilerin ilk başkanları ile kurum müdürleri katıldı.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası, Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunması başladı. Meriç İlkokulu Mehter Takımı gösterisinin ardından Vali Ekrem Canalp ve il protokolü tarafından serginin açılışı kurdelesi kesildi.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Edirne’ye özel düzenlenen slogan yarışmasında 35 slogan arasından dereceye giren sloganların sahiplerine hediyeleri Vali Ekrem Canalp tarafından verildi.

Açılış sonrası ise Edirne Valisi Ekrem Canalp, beraberindeki protokol Saraçlar Caddesi’nde kurulan kurs ve atölyelerin çalınmalarının bulunduğu stantlar ziyaret etti.

Burada açıklamada bulunan Vali Ekrem Canalp, Halk Eğitim Merkezlerindeki kursların önemine değinerek, kursların her yaştaki vatandaşların el becerilerinin ve kabiliyetlerinin dışa vurabilmesine imkan sağladığını belirtti.

“Emeğim Kazanıyor” Projesini hayata geçirdiklerini belirten Vali Canalp, “Gerek bu yıl gerek geçmiş yıllar boyunca halk eğitimden belirli becerileri kazanmış kursiyerlerimizi taradık. Bunlarla birebir irtibata geçtik. Onlara şöyle bir teklifte bulunduk. Kabiliyet kazanmış olduğunuz ürünler her neyse bunları üretmeye devam edin. Biz, sizi bu ürünleri satan, pazarlayan kişilerle irtibatlandıralım. Kadınlarımızın yoğunlukta olduğu kursiyerlerimiz üretime başladı. Ve ürünlerini hediyelik eşya ev eşyaları olarak pazarlanmaya başlandı. Bu, sadece Edirne’deki esnafımızla da sınırlı kalmadı. Arkadaşlarımız İstanbul’da Kapalıçarşı’yı ziyaret ettiler. Antalya’yı ve Muğla’yı ziyaret ettiler. O bölgede hediyelik eşya satan esnafları da ziyaret etmek ve aradaki bağlantıyı kurmak suretiyle de inşallah önümüzdeki dönemde kursiyerlerimiz kendi evlerinde yapmış oldukları ürünlerle çok net bir maddi katkı sağlamış olacaklar. Eşlerinin yanında ikinci bir maaşı da hanelerine, evlerine kazandırmış olacaklar” şeklinde konuştu.

Vali Canalp ayrıca, Edirne Halk Eğitimi Merkezinde işbirliği yapılan kurum ve kuruluşların katkılarıyla ilimizde 2020-2021 Eğitim- Öğretim yılı başlangıcından bugüne kadar genel, mesleki, sanatsal, okuma-yazma, destekleme ve yetiştirme kursları olmak üzere toplamda 922 kurs açılarak toplam 13 bin 162 vatandaşa hizmet verildiğini kaydetti.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.