DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074041-1,31%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

El emeği Yılbaşı Alışveriş Günleri

El emeği Yılbaşı Alışveriş Günleri

ABONE OL
18 Aralık 2021 11:34
El emeği Yılbaşı Alışveriş Günleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı Edirne Belediyesi El Emeği Yılbaşı Alışveriş Günleri gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Saraçlar Caddesi’nde 50’ye yakın stantın açıldığı El Emeği Yılbaşı Alışveriş Günleri 31 Aralık tarihine kadar açık kalacak.

Açılış öncesi saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Belediye bünyesinde bulunan Türk Kültürü El Sanatları Üretim ve Geliştirme Merkezi, Mor Ev Kadın Atölyesi, Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Emek Pazarı, Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı kadınları el emeklerini sergileyerek satış gerçekleştirecekleri stantlar kurdele kesimi sonrası halkın ilgisine sunuldu.

“EL EMEKLERİNİ BİZLERLE PAYLAŞMAKLARINI İSTEDİK”

Edirne belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, “Bugün Edirne tarihinde önemli bir başlangıcı yapıyoruz. Kadınlarımızın el emeği göz nurunu sizlerle buluşturuyoruz. Aslında biz kadınlara yardımcı olmak değil onlardan bu el emeği göz nuru eserleri bizlerle paylaşmalarını istemiştik. Onlar aslında bunun için buradalar. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Sayın Başkanımın bu organizasyonla ilgili söylediği söz vardı ‘her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır, ama biz diyoruz ki her başarılı kadının arkasında kendisi vardır’ demişti başkanımız. Toplam 50 masada hizmet vereceğiz. Birçok kadın grubumuz destek oldular. Onların değil bizim talebimizdi onlardan. Komşularımıza da bu güzellikleri sergilemek istediler. Bu Edirne’nin kazancıdır. Hayırlısı olsun” dedi.

Açılış konuşmasının ardından kurdele kesimi sonrası kadınların el emeklerinin sergilendiği stantlar gezildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.