DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2077334-1,29%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elektrikli bisikleti marketten değil bayiden alın

Elektrikli bisikleti marketten değil bayiden alın

ABONE OL
11 Nisan 2023 10:40
Elektrikli bisikleti marketten değil bayiden alın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günümüz trendi elektrikli bisikletlerin zincir marketlerde uygun fiyatlardan satılmasını değerlendiren bisiklet bayi satış sorumlusu Mahmut Arı, vatandaşların ucuza kaçayım derken daha büyük masraflarla karşılaşmaması için uyardı.

Elektrikli ulaşım araçlarının günden güne seviye atladığı şu süreçte, elektrikli bisikletlerde vatandaşın en dikkatini çeken ve en çok yöneldiği ürün oldu. Bunu fırsata çeviren zincir marketlerin şubelerinde satılan uygun fiyatlı elektrikli bisikletlerin ise daha sonraki aşamada problem çıkardığını kaydeden Mahmut Arı, vatandaşların elektrikli bisikletleri servisi ve garantisi olan ilgili firmalardan temin etmeleri önerisinde bulundu.

“ELEKTRİKLİ BİSİKLETİ ZİNCİR MARKETTEN DEĞİL, YETKİLİ FİRMA MAĞAZASINDAN ALIN”

Elektrikli bisiklet almak isteyenlerin uygun fiyat algısına yenik düşmeden, daha büyük masraflarla karşılaşmamaları için yetkili bayilerden satın almaları uyarısında bulunan Arı, “Marketlerde satılan elektrikli bisikletler çok ucuza satılıyor. Çok düşük menzil ve çok düşük güç olan ürünler satılıyor. Piyasada işi bisiklet üretmek olup, bunun ArGe’sini yapmış, zamanını buna harcamış firmaların yaptığı bisikletleri ucuza alamazsınız. Çünkü bu elektrikli bisikletteki amaç minimum maliyetle maksimum menzil. Elektrikli arabalar gibi. İyi bir bisikleti 20 bin liraya alabiliyorken, marketteki bisikletle kıyaslamak adil değil. Çünkü teknoloji farkı var. Market bisikletlerine revaç neden var, çünkü ulaşması daha kolay, maliyeti düşük. İnsanlar normal ürün alabileceğinin biraz üzerinde elektrikli alıyorlar. Sadece araştırmadan, ayrıntılarını bilmeden temin ettikleri için çok kısa sürede çok büyük problemler yaşıyorlar. Çünkü bu iş satın aldıktan sonra da devam ediyor” diye konuştu

“UCUZA ALINAN ELEKTRİKLİ BİSİKLET ERTESİ GÜN TAMİR İÇİN GETİRİLİYOR”

Zincir marketlerdeki elektrikli bisikletlerin alındıktan sonra kendisine getirildiğini, kendisininde tüketicileri özellikle garantisi servisi olan ilgili bayilerden bu ürünü temin etmeleri konusunda sürekli bilgilendirdiğini belirten Arı, “Biz marketteki ürünleri tabiki kötülemiyoruz. Ama insanların özellikle elektrikli bisiklette araştırma yapmalarını tavsiye ediyoruz. Servis ve garanti hizmeti olmayan il, ilçelerdeki markaları tercih etmemeleri gerekiyor. Şu an 3 harfli olarak adlandırılan zincir marketlerde elektrikli yerli sermaye bisikletler var. Alındığı gün hepsi bana geliyor, o gün gelmezse ertesi gün geliyor. İnsanları üzmemek adına durumu izah ediyoruz, genelde sorunla baş başa kalıyorlar. Pil, mekanik sistem arızalarıyla ilgili hep ceplerinden para çıkıyor aslında aldıkları ürün ucuza gelmiyor. Uzun vadede ceplerinden yüksek rakamlarla paralar çıkıyor. O yüzden özellikle günümüzün trend olan elektrikli bisikletlerini, kolaya kaçarak zincir marketten almak yerine gidip satış mağazasından almaları, herhangi bir sorunda muhatap bulmaları başlıca önerimiz” şeklinde ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.