DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2045170-0,84%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emlakçıların beklentileri ve sorunları görüşüldü

Emlakçıların beklentileri ve sorunları görüşüldü

Edirne’de emlak sektöründe çalışanlar, Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası ve Hepsiemlak’ın iş birliğiyle kahvaltıda buluştu. Toplantıda, emlakçıların 2024 yılındaki gayrimenkul tahminleri, beklentileri ve mesleki sorunlar görüşüldü.

ABONE OL
10 Şubat 2024 16:49
Emlakçıların beklentileri ve sorunları görüşüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de emlak sektöründe çalışanlar, Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası ve Hepsiemlak’ın iş birliğiyle kahvaltıda buluştu. Toplantıda, emlakçıların 2024 yılındaki gayrimenkul tahminleri, beklentileri ve mesleki sorunlar görüşüldü.

Toplantıya Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, Edirne Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Kurt, Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Tezcan Liznak, Edirne Emlakçılar odası Başkanı Yüksel Meriç, Edirne Emlakçılar Odası 2.Başkanı Ömer Kutlu, Hepsiemlak Batı Marmara Saha Satış Müdürü Erdem Erdoğan ve çok sayıda Edirne’de hizmet veren emlakçı katılım gösterdi. Toplantıda Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun Müdürlük olarak Taşınmaz Ticareti Emlak Belgesi 597 müracaata 318 belge verdiklerini söylerken, Hepsiemlak Batı Marmara Saha Satış Müdürü Erdem Erdoğan ise Edirne’nin İstanbul yatırımcıları için önemli bir yatırım alanın olduğunun altını çizdi

“597 TAŞINMAZ TİCARETİ EMLAK BELGESİ BAŞVURUSUNDA 318 BELGE VERDİK”

Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, “Müdürlük olarak Taşınmaz Ticareti Emlak Belgesi 597 müracaata 318 belge verdik, 6’sını iptal ettik. Bu taşınmaz ticaretin bilgi sistemi üzerinde müracaat ediyorlar. Müracaatları değerlendiriyoruz. Buraya belgeleri yüklüyorlar. Belgeler doğruysa kimseyle muhatap olmadan, belgeleri tanzim edip sistem üzerinden gönderiyoruz. Biz birkaç arkadaş dışında kimseyi tanımıyoruz. Hiç görmedik. Çünkü tüm işlemleri sistem üzerinden yapıyoruz” dedi.

“DEVLETİN SIKI POLİTİKALARI SEBEBİYLE SATIŞLARDA SIKINTI VAR”

Edirne Emlakçılar Odası Başkanı Yüksel Meriç, “Karşılıklı istişare üzerine bir buluşma toplantısı oldu. Devletimizin sıkı politikalarından dolayı emlak sektörümüz sıkıntı yaşıyor müteahhitlerimizle beraber. Devletimiz sıkı politikasını açarsa bizler de rahatlayacağımıza inanıyoruz. Çünkü satışlarda sıkıntı var. Bankalardaki konut kredilerinin açılmamasından dolayı. Vatandaşın cebinde 1 milyon var, daire 3 milyon. Vatandaşın 2 milyon kredi çekme şansı yok. Bugün yüzde 3-4 banka kredilerinin olmasından dolayı satışlarımız durmuş vaziyette. İnşallah devlet politikasını yumuşatır. Bizler de ticaretimize devam ederiz. Hayırlısı olur, inşallah” dedi.

“EDİRNE, İSTANBUL’DAN GELENLER İÇİN ÇOK CİDDİ YATIRI FIRSATLARININ OKDUPU BİR ŞEHİR”

Hepsiemlak Batı Marmara Saha Satış Müdürü Erdem Erdoğan. “Edirne’deki, sektör temsilcileriyle bir araya gelip hem sektörün sıkıntılarını konuşalım hem de biz kendimiz sektöre nasıl katkıda bulunuruz, onları değerlendirmek istedik. Bu noktada biraz önce söylenenler üzerinden bir Hepsiemlak olarak nasıl çözümler üretiyoruz? Bunlar için ne yapıyoruz? Sektöre daha fazla nasıl katkıda bulunabiliriz? Açıkçası bugün bunu konuşmak karşılıklı istişare etmek için buradayız. Edirne’de İstanbul’dan gelenler için hala çok ciddi yatırım fırsatlarının olduğu, İstanbul pazarının talebinin 2023 yılı içerisinde yükseldiği bir alan Edirne Kırklareli ile birlikte. Bu konuda fırsatlar sektörde neler, üzerinde neler yapılabilir? Bunlar üzerinde istişarelerde bulunacağız. Bu konuda bize destek veren, odamıza, başkanımıza, yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz”diye kaydetti

“EMLAKÇI ARKADAŞLARIMIZ MUTLAKA HER MÜŞTERİSİ İLE SÖZLEŞME YAPMALI”

Ömer Kutlu, “Bizimde sorunlarımız oldu. Emlak sektöründe dar boğaz sıkıntılar olduğunu belirtmek istiyorum. Emlakçı arkadaşlarında hassasiyet göstermelerini istiyorum. Her gelen müşterilerine sözleşme yapmak zorunda. Merdivenaltı şeylerle olmaz bu iş. Konut sıkıntısı olmasının nedeni de kredilerin yüksek olmasından kaynaklı. Bunun sebebiyle de halkımızın alım gücü düşmektedir” diye konuştu.

“İSTİŞARELERLE EMLAKÇILARI BİLGİLENDİRMEK İSTEDİK”

Kahvaltıya katılım sağlayanlara teşekkür eden Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Tezcan Liznak, toplantıda yapılacak istişarelerle emlakçıları bilgilendirmek istediklerini, gayrimenkul sektöründeki paydaşların sorularını yetkili olan isimlerin yanıtlayacağını kaydetti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.