DOLAR 32,2584 -0.71%
EURO 34,7176 -0.35%
ALTIN 2.412,08-0,42
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1850001-4,37%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Engelli yaşam merkezi ve huzurevi arsasının tapusu bakanlıkta”

“Engelli yaşam merkezi ve huzurevi arsasının tapusu bakanlıkta”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi, Keşan Zihinsel Engelliler Derneği, Keşan Engellileri Koruma Derneği ve Keşan İyilik Sağlık Vakfı işbirliğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

ABONE OL
2 Aralık 2023 13:18
“Engelli yaşam merkezi ve huzurevi arsasının tapusu bakanlıkta”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saat 11.00 sıralarında Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan törene; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Özkaya, Kadın Kolları Başkanı Muradiye Durak ve yönetim kurulu üyeleri, Edirne Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, Sosyal Hizmet Merkezi İlçe Müdürü Nergis Mustafapaşa, kurum amirleri, engelli derneklerinin temsilcileri katıldı.  Tören; Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.
“ENGELLİ BİREYLERİMİZE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ, VERMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ”
Törende konuşan Helvacıoğlu, “Sevgi varsa engel yoktur” sadece bir gün değil her gün engelli vatandaşlar ile birlikte olduklarını belirterek, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, bu özel günde öne çıkan en önemli başlığımız sevgidir. Biz ‘Sevgi varsa, engel yoktur!’ diyenlerdeniz. Tıpkı Yunus Emre gibi söylüyoruz. ‘Ben gelmedim dava için, benim işim sevgi için’ diyoruz. Engeller, engelliler için, engel değil, diyoruz. ‘Asıl engel sevgisizliktir’ diyoruz. Eğer sevgi varsa her güçlüğün birlik ve beraberlik ile üstesinden geliriz. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz ile 3 bin 500 engelli vatandaşlarımız ve ailelerine destek verdik. Akülü sandalyeden gıda yardımlarına, tıbbi malzeme desteklerinden beyaz bastona, kişisel bakım hizmetinden ev temizliğine, kırtasiye yardımından gıda desteğine kadar her zaman yanlarında olduk. Keşan İyilik Sağlık Ve Eğitim Vakfı ile de bin 500’e yakın engelli vatandaşlarımız ve ailelerine 3 öğün sıcak yemek ikramından kurban bağışlarına, tekerlekli sandalyeden kırtasiye yardımına, burs ve tıbbi malzeme desteklerimize kadar birçok konuda sizlerin de yardımları ile destek sağladık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışımız ile engelli bireylerimizin hayatını kolaylaştırmak, geleceğe umutla bakan, sosyalleşen, üreten mutlu bireyler olarak yaşamalarını sağlamak için her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Keşan’ımızdaki kurumlarımız, vakfımız ve hayırseverlerimizin de birlikteliği ile engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için hep bir aradayız. Engelsiz bir kaşan, engelsiz bir Türkiye hedefine ulaşmak ümidiyle, bütün engelli kardeşlerimize sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.” dedi.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören konuşmanın ardından toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.


KEŞAN’IN EN ÖZEL KAFESİ “BEYAZ KARANFİLLER KAFE AÇILDI”
Tören, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen farkındalık programı ile devam etti.
Saat 12.00 sıralarında başlayan programa; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Özkaya, Kadın Kolları Başkanı Muradiye Durak ve yönetim kurulu üyeleri, Edirne Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, kurum amirleri, engelli derneklerinin temsilcileri katıldı.
“ÜZERİMİZE DÜŞEN ENGELLİLERİMİZİN TÜM HAKLARDAN VE HİZMETLERDEN EŞİT YARARLANMALARINA FIRSAT VERMEK VE İMKAN SAĞLAMAKTIR”
Programda konuşan Tohumcu, “Ülkemiz nüfusunun önemli bir bölümünü engelliler oluşturmaktadır. Bizim üzerimize düşen engellilerimizin tüm haklardan ve hizmetlerden eşit yararlanmalarına fırsat vermek ve imkan sağlamaktır. Müdürlük olarak engellilere yönelik sürdürülen hizmetlerde bizlere desteklerine esirgemeyen herkese teşekkür ederiz. Engellilerimizin her türlü haklarını, sorunlarını bizlere ulaştırabilmeniz için Alo 183 hattımız aktiftir. Bu merkezin açılışında emiği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.


“ÖZEL KAFEMİZ TÜM KEŞAN’A HİZMET EDECEK”
Harun Tohumcu’nun ardından konuşan Mustafa Helvacıoğlu, Keşan’ın yine çok güzel birliktelik örneği verdiğine dikkat çekerek, “Keşan’da önder ve örnek olacak işler yapıyoruz. Bugün de kafemizin açılışı için bir aradayız. Tüm Keşan’ımızı ‘Beyaz Karanfiller’ kafemize davet ediyoruz. Buranın emekleri var, Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz, KİSEV, Kalkınma Ajansımız, Ticaret Odamız, Ticaret Borsamız, Kaymakamlığımız, siyasilerimiz, Belediyemiz hep birlikte bir engelsiz yaşam merkezi oluşturduk. Bugün merkezimiz içerisindeki kafemizi açıyoruz. Buradaki özel kafemiz tüm Keşan’a hizmet edecek. Buradaki hizmet hayırlara dönüşecek, umutlara vesile olacak. Burayı ihmal etmeyiniz. Beraber yaşamalıyız, hayatı paylaşmalıyız. Burada 24 kursiyerimiz var, her gün evlerinden alıyoruz, buraya getiriyoruz. Bu kardeşlerimiz evlerinden çıkamıyorlardı. Empati yapın, her gün 24 kişiyi paydaşlarımızla evinden alıyor, eve götürüyoruz. Hayatın gerçeklerinde bunlar da var. Keşan örnek olmalı ve bunu yapıyoruz. Bu arada kafemizin kurulmasında Emine Hanım’ın gayreti var. Derneğine yapılan bağışları kafede kullandı. Bizler de Vekilimiz, ilçe teşkilatlarımızın gayretiyle Bakanımıza ulaştık. Burasının bir yaşam merkezi olmasını planladık.”


“İŞİMİZ ARTIK DAHA KOLAY”
Geçtiğimiz dönemde Keşan’a yapılması planlanan engelli yaşam merkezi ve huzurevinin arsasının olmadığını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Dönemimizde bu merkezler için yaklaşık 29 dönümlük yer tahsis ettik. Şimdi derdimiz gecikmeli de olsa eylem zamanı. Ama hayırseverlerimizle ama devletimizin hükümetimizin desteği ile yapacağız. Ben de daha çok gayret göstereceğiz. 29 dönümlük yerin tapusunu Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze, Bakanlığımıza teslim ettik. Şimdi işimiz artık daha kolay. ‘Yerimiz var’ diyeceğiz. Tüm bölgeye hizmet edeceğiz. Merkez konudayız ve bize çok güzel bir engelli yaşam merkezi yakışır. Bu merkez engellilerimize verdiğimiz değerin göstergesi olacak. Türkiye’de belki de en erken farkındalık günü düzenleyen ilçeyiz. 3 Aralık’ı beklemedik. Eksiklerimiz var ama çabamız ortak. Siyasiler, Milletvekillerimiz, Valiliğimiz, belediyemiz olarak bu iş için varız. Bu projemizi takip edeceğiz. Bugüne kadar yaşam merkezi ve huzur evi şart demişiz ama arsamız bile yokmuş.”
Konuşmalarından ardından program özel öğrencilerin seslendirdiği müzik dinletisi ve Beyaz Karanfiller Kafe’nin açılışıyla devam etti.
Program; İlçe Müftüsü Uğur Emiroğlu tarafından dua okunması ve ikramların ardından sona erdi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.