DOLAR 32,4567 -0.11%
EURO 34,7763 -0.61%
ALTIN 2.440,570,21
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2076241-1,16%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Esnaf kara kara düşünüyor!

Esnaf kara kara düşünüyor!

ABONE OL
13 Ocak 2022 10:00
Esnaf kara kara düşünüyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vakıf kiralarındaki yüzde 18’e varan zam sonrası Edirne Bedesten Çarşısı esnafları kışın ortasında siftahsız şekilde kara kara düşünüyor.  Kiralara zam yerine indirim beklediklerini söyleyen Bedesten Çarşısı esnafı Eyüp Karahan, kira haricinde enerji zamlarının kış yerine yaz ayında yapılması gerektiğini kaydetti.

Esnafların dükkanlarında siftahsız oturduğunu söyleyen Karahan, elektrikli sobalar önünde ısınan esnafın faturayı ve kirayı nasıl ödeyeceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

“ESNAFLAR SİFTAHSIZ OTURUYOR”

Bedesten Çarşısı’nda 5 senedir esnaflık yapan 24 Yaşındaki Eyüp Karahan “Yüzde 18 kira zammı aslında uygun değil. Çünkü şu anda pandemiden dönülmüş. Esnaflar kendini toparlamadan zam gelmesi biraz sıkıntı oldu. Şu anda kış ayında herkes oturuyor ödemek biraz zor. Bizim beklentimiz indirimdi. İş yapma oranı Bulgarlar gelmediği için, kış ayı olması sebebiyle esnaf zorluk çekiyor. Yerli müşteriden çok Bulgarlar geliyor aslında. Onlarda kesildi, Mart ayına kadar gelmeyecek. Kendi aracıyla gelen Bulgarlar da ihtiyaçlarını alıp gidiyor bize pek katkıları da olmuyor. Biz aldığımız malı zararına satamıyoruz. Üzerine belli bir miktarda zam yapıyoruz, insanlar alım gücünün yetmediği için alamıyor. Herkes şu anda dükkanlarında sobalarının önünde oturuyor. O sobalarda da elektrik zamlarından dolayı nasıl ödeyecek, kimler iflas edecek kimse bilmiyor. Önümüzü göremiyoruz. Esnafın ayakta kalması için elektrik zamları yaza kadar beklemeliydi. Kiralarla ilgili kolaylık sağlanmalıydı. En azından yaz ayında esnaf kendini toparlayabilirdi. Kışın zaten herkes evinde oturuyor. Edirne esnafını gezin siftah yapan insan göremezsiniz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.