DOLAR 32,6051 0.38%
EURO 34,8074 0.2%
ALTIN 2.497,590,55
BIST 9.472,91-0,54%
BITCOIN 21146224,75%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Esnaf telef, ihracatçılar ihya oldu”

“Esnaf telef, ihracatçılar ihya oldu”

ABONE OL
18 Ağustos 2021 12:45
“Esnaf telef, ihracatçılar ihya oldu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, son günlerde esnafın dükkanlarına mal bulamamasının sebebinin ihracatçılar olduğunu savunarak, esnafın telef, ihracatçıların ise ihya olduğunu söyledi.

Esnafların stok sıkıntısı yaşamasının sebebinin malların tesisleri kapalı olan diğer ülkelere gönderilmesi olduğunu söyleyen Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, ihracata kısıtlama gelmesi gerektiğini söyledi.

“ESNAF MAL BULAMIYOR, İHRACATTA CİDDİ PATLAMA VAR”

Başkan Cingöz, “Esnaf mal bulamadığı gibi bulanda iki ay önce yüzde 35-40 gibi fiyat farkıyla buluyor. Bunun sebebi diğer ülkelerde tam kapanma olması fakat Türkiye’de sanayi tesisleri kapatılmadığı için üretim devam etti. İhracatta ciddi bir patlama var. Bu patlama çok kaliteli Türk malları üretildiği için değil, bunun sebebi de diğer ülkelerde kapanma olduğu için oldu. Diğer ülkelerde sanayi tesislerinde kapanma olduğu için çantası, tekstil ürünü, ayakkabısı ihracata gidiyor. O yüzden esnaf mal bulmakta tabi ki zorlanıyor. Özellikle çelik maddelerinde mal bulmak mümkün değil hepsi ihracata gidiyor. Pandemiden sebeplenen de ihracatçılar oldu diyebiliriz. Esnaflar telef oldu, ihracatçılar ihya oldu” dedi

“İHRACATA KOTA VE KISITLAMA GELMESİ LAZIM”

Esnafların rahatlaması ve dükkanına mal bulabilmesi için ihracata kısıtlama getirilmesi gerektiğini savunan Başkan Cingöz, “Ürünler ihracata gittiği için buradaki esnaf ürün bulmakta sıkıntı çekiyor. Bu ülke genelinde yaşanan bir sıkıntı. Böyle sorunların önüne geçmek için, üretimin artması lazım. Artsa bile yüzde 5 artar o da Türkiye’deki talebe cevap vermez. İhracata kota, kısıtlama gelmesi lazım ki hiç olmasa da dinamikler de harekete geçsin” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.