DOLAR 32,3931 0.21%
EURO 35,1102 -0.09%
ALTIN 2.325,590,29
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23018503,00%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Esnafın sabah duasına katıldılar

Esnafın sabah duasına katıldılar

ABONE OL
28 Aralık 2020 10:27
Esnafın sabah duasına katıldılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı, pandemi sürecindeki esnafa dikkat çekmek adına, Edirne Selimiye Arastası’nda yüzyıllardır gerçekleştirilen, bereket duasına katıldı. Yapılan duanın ardından İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir esnafın sıkıntılarını dinledi.

Selimiye Camii Külliyesi’nde yer alan tarihi Selimiye Arastası esnafı yüzyıllardır süren geleneği bozmadan her sabah bereket duası ediyor ve işe ‘Bismillah’ diyerek başlıyor. İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı da pandemi sürecinde esnafın sorunlarına dikkat çekmek ve onlarla bir araya gelmek adına, esnafın sabah duasına eşlik etti. İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir ve il yöneticilerinin yer aldığı birliktelikte, Başkan Demir esnafı tek tek ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. Etkinliğin ardından İl Başkanı Demir tarafından yazılı bir açıklama yapılarak, amaçlarının zor günlerden geçen esnafın sorunlarına dikkat çekmek olduğunu ifade ederek, esnafın en azından vakıf dükkanlarından kira alınmaması yönündeki talebini iletti.

“ESNAFIMIZA VE SORUNLARINA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ”

Yaptıkları çalışmanın zor günlerden geçen esnafa dikkat çekmek için olduğuna vurgu yapan Demir, “Edirne’miz, tarihi ve kültürü bakımından Osmanlı’dan bu yana esnaflar ve tüccarlar için önemli bir nokta olmuştur. İşte o zamanlardan günümüze kadar gelmiş bir gelenek olarak, Selimiye Camii Külliyesi’nde bulunan Selimiye Arastası esnafı her sabah bir araya gelerek, Bereket Duası ederler. Yüzyıllardır hiç aksamadan gerçekleşen bu geleneği bizler de İYİ Parti İl Başkanlığı olarak iştirak ettik. Buradaki asıl amacımız tarihinde ticaretin merkezi olan Edirne’mizde ve Türkiye’mizde bugün esnafımızın yaşadığı sorunlara dikkat çekmektir” dedi.

“DESTEK GÖREMEYEN ESNAFIMIZIN ARTIK TEK UMUDU ALLAH’TAN”

Esnafın destek görmediğini ifade ederek, Tunus’a yapılan yardıma ve Külliye’de verilen yemeğe gönderme yapan Demir, “Pandemi sürecini yaşadığımız bu günlerde hükümet tarafından yürütülen, ekonomi ve destek politikaları, 2018’den bu yana ülkemizde etkisini gösteren ekonomik buhrana çözüm olmadı. Pandemi sürecinde destek adıyla verilen faizli kredilerin ödeme zamanı geldi. Çalışanları işten çıkarmak zorunda kaldılar. Gün içerisinde siftah yapamadan kepenk kapatan işletmecilerimiz var. Destek adı altında 3 aylığına verileceği sözü edilen bin lira hibe ise denizdeki bir kum tanesinden farksız. Devletten destek göremeyen esnafımızın artık tek umudu Allah’tan” ifadelerini kullandı.

“NORMAL ZAMANA GEÇTİĞİMİZDE FAZLASI İLE KİRALARIMIZI ÖDERİZ”

Esnafın kiralar konusunda da yardım beklediğini ifade eden Demir, “Esnafımızın talebi ve isteği en azından bu pandemi süresinde vakıf dükkanlarından kira alınmaması. ‘Normal zamana geçtiğimizde fazlası ile kiralarımızı öderiz’ diyorlar. Pandemi sürecinde esnafın kiralarda indirim isteme imkânı mevcut. Hükümet bir an önce sorunları çözümü noktasında adımlar atmalı. Derdimiz milletimiz, derdimiz geleceğimiz, derdimiz esnafımız. Tunus’a yardım edecek, Saray’da yemekler verecek dönemde de durumda da değiliz” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.