DOLAR 32,5620 0.04%
EURO 35,0560 0.53%
ALTIN 2.428,360,23
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2091831-3,83%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Fetih Yürüyüşü düzenlenecek

Fetih Yürüyüşü düzenlenecek

ABONE OL
18 Mayıs 2022 10:35
Fetih Yürüyüşü düzenlenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi Başkanı Abdülhamit İriş, İstanbul’un Fethinin 569’uncu yılı nedeniyle Edirne’de “İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar” etkinliği düzenleyeceklerini bildirdi. İriş, etkinliğin Fetih Yürüyüşü ile başlayacağını ve mehteran konseriyle devam edeceğini söyledi

AGD Edirne Şubesi Başkanı Abdülhamit İriş, Devlet Konuk Evi’nde düzenlediği basın toplantısında, 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü “İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar” etkinliği düzenleyeceklerini söyledi.

“İSTANBUL’UN FETHİ EDİRNE’DEN BAŞLAR”

Etkinliğin 18.00’de Tophane Bayırından başlayacağını ve Fetih Yürüyüşü ‘nün ardından mehteran konseriyle devam edeceğini belirten İriş, “Edirne, köklü gelenekleri ve muhteşem yapılarıyla, yeryüzündeki en müstesna şehirlerden birisidir. Yaşamaktan onur duyduğumuz Edirne’miz, yüzlerce eserin yanında binlerce tarihi kişiliği de sinesinde barındırmıştır. Bu kişilerin başında da hiç kuşkusuz; alınamaz denen İstanbul’u fethederek komutan ve askerleri ile hadis-i şerifteki müjdeye mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han gelir. Bizler 2006 yılından beri, milletimizin hislerine tercüman olarak, İstanbul’un fethini Edirne’den başlayarak kutluyoruz. Sultan Fatih’in fetih yoluna çıkışını sembolize eden “İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar” programını, tarihi top dökümhanelerinin bulunduğu yerde, Tophane bayırından başlatacağız. Şerefli tarihimizin en parlak olaylarından birisi olan İstanbul’un fethinin 569. yılında yeni bir dönem başlatmanın şuur ve heyecanı ile yapacağımız etkinliğin, Edirne’mize hayırlı olmasını diliyor ve tüm halkımızı bu coşkuya ortak olmaya davet ediyoruz” dedi.

“11-12 HAZİRAN’DA SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI”

Her yıl ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak düzenledikleri Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışmasıyla ilgili de bilgi veren AGD Edirne Şube Başkanı İriş, “11-12 Haziran 2022 tarihlerinde Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik olarak düzenleyeceğimiz Ödüllü Siyer-i Nebi yarışması vesilesi ile binlerce gencimiz, insanlık için eşsiz bir örnek olan Peygamber Efendimizi (sav) daha yakından tanıma fırsatı bulacak. Bu yarışmanın en güzel hediyesi gençlerimizin Peygamber Efendimizin güzel ahlakından izler taşıyacak tutum ve davranışları kuşanmaları olacaktır. Yarışmanın organizasyonunda görev alacak olan gönüllüler için de en güzel mükafat, böyle bir hayra vesile olabilmektir. Son başvuru tarihinin 03 Haziran 2022 olduğu ödüllü yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler www.efendimizinizinde.com adresinden sınav başvurusu yapıp daha ayrıntılı bilgi alabilirler” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.