DOLAR 32,5931 0.32%
EURO 35,0018 0.07%
ALTIN 2.457,050,87
BIST 9.772,480,57%
BITCOIN 21016240,50%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fidanlar toprakla buluşturuldu

Fidanlar toprakla buluşturuldu

ABONE OL
22 Mart 2022 11:18
Fidanlar toprakla buluşturuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında Edirne Valisi Ekrem Canalp’in katılımıyla F Tipi Cezaevi yolu üzerinde fidan dikimi gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlikte mazı ve ladin olmak üzere bin 100 fidan toprakla buluşturuldu.

Edirne Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında Edirne F Tipi Cezaevi yolu üzerinde yol kenarı ağaçlandırma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Edirne İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Jandarma Komutanı Albay Abdulkadir Seri, kurumu müdürleri ve öğrenciler katıldı.

“EDİRNE’DE 2 BUÇUK MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK”

Burada konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp son üç yılda Edirne’de milyonlarca fidan dikildiğini belirterek, “Bu sene de yine iki buçuk milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Dünyanın pek çok ülkede orman sınırları orman alanları daralıyor. Ama Türkiye’mizde 81 vilayette şu anda beraber dikiyoruz. Ama aynı zamanda da planlı şekilde devlet olarak da ormanlarımızın sınırlarını sürekli genişletiyoruz. Yani dünyadaki trendin tam tersini bir trend yaşıyoruz Türkiye’de. Ormanlı alanları, ormanların sınırları gittikçe daralıyor. Ama Türkiye’de de orman alanları gittikçe büyüyor.  Edirne’mizde de 2 buçuk milyon fidanı toprakla buluşturmak suretiyle her yıl büyüyen orman alanlarımızı tekrar genişletme imkanına kavuşmuş olacağız” dedi

Açıklama sonrası Edirne Valisi Ekrem Canalp eşi Dr. Ayten Canalp, Edirne Belediye Bakanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak yol kenarına ilk fidanları diktiler. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Edirne Valisi Ekrem Canalp ve beraberindeki protokole fidanlar hediye edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.