DOLAR 32,5644 0.23%
EURO 34,9905 -0.02%
ALTIN 2.445,570,40
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20914170,02%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fotoğraflarla “Balkanlarda Osmanlı İzleri”

Fotoğraflarla “Balkanlarda Osmanlı İzleri”

ABONE OL
24 Aralık 2021 10:51
Fotoğraflarla “Balkanlarda Osmanlı İzleri”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi (TÜ) Osmanlı Medeniyeti Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OSMER) katkılarıyla Balkanlarda Osmanlı tarihinin ve eserlerinin bulunduğu fotoğrafları konu alan “Balkanlarda Osmanlı İzleri” adlı sergi açıldı.

Sanatçı İsmet Keten’in fotoğraflarının yer aldığı “Balkanlarda Osmanlı İzleri” adlı sergi Deveci Han Kültür Merkezi’nde açıldı.

“GELENEKSEL SANATLARI ANLATIYORUZ”

Serginin açılışında konuşan Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Deveci Han Kültür Merkezi’nde geçtiğimiz günlerde Rumeli Kültür Sanat Akademisi’ni açtıklarını hatırlatarak, “Deveci Han 15 yüzyılın ikinci yarısında inşa edilmiş bir han. Hanlar ve kervansaraylarda kimler gelmedi kimleri ağırlamadı ki, kimlerin ticaretlerine mekan olmadılar ki. Bazen konukları bir kervan oldu. Top top kumaşları açıldı. Bugünlerde ise Deveci Han şehrimizin yerli ve yabancı ziyaretlerinin kültür yolu rotasına dahil olmuş oldu.  Fotoğraf galerisinde bu şehrin medeniyetini, ülkemizin medeniyetini, Rumeli’nin medeniyetini geleneksel sanatlarımızı anlatıyoruz. Bugün burada sanatçı İsmet Keten’in Rumeli’de ki fotoğraflarını, Rumeli’deki Osmanlı medeniyetimizin 600 yıl hüküm süren Osmanlının izlerinden bir fotoğraf sergisi için buradayız” dedi.

“BALKANLARDA OSMANLİ İZLERİNİ FOTOĞRAFLARLA İZLEYECEĞİZ”

Çeşitli sempozyum ve sergiler düzenlemeye gayret gösterdiklerini kaydeden Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dr. Öğretim üyesi Tülay Canıtez de “Geçen hafta  ‘2. Uluslararası Osmanlı İzleri’ Sempozyumunu gerçekleştirdik. Sempozyumun ana konusu Balkanlardı. Balkanları sadece mimari açıdan değil, edebiyat, sanat, tarih, müzik, hukuk, sosyal yaşam gibi alanlarda ortaya koymaya çalıştık. Bugün de Kültür Turizm Müdürünün desteği ile Osmanlı mimarisinin önemli örneklerinden, han mimarisinin önemli örneklerinden Deveci Han’da İsmet Keten’in ‘Balkanlarda Osmanlı İzleri’ sergisi için bir arada bulunmaktayız. Balkanlarda Osmanlı izlerini fotoğraflar ile izleyeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. Sergi hafta içi her gün 10.00 – 16.30 saatlerinde ziyaretçilere açık olacağı belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.