DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20739921,23%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaytancıoğlu, “Acil önlem alınmalı”

Gaytancıoğlu, “Acil önlem alınmalı”

ABONE OL
25 Eylül 2023 17:30
Gaytancıoğlu, “Acil önlem alınmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 27’inci Dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, artan sıcaklar ve kuraklık nedeniyle Trakya’da barajlardaki doluluk oranlarının azaldığına dikkat çekerek, acil önlemlerin alınması gerektiğini ve vatandaşların su tasarruf konusunda bilinçlendirilmesi için kamuoyunun da duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trakya bölgesinde de iklim krizinin etkileri yakından hissediliyor. Artan sıcaklıklar ve yağış eksikliği nedeniyle barajlardaki doluluk oranları düşerken, tarım ürünlerinde de verim kayıplarının yaşanmasına neden oldu.

Sosyal medya hesabından yaşanan kuraklığa dikkat çeken CHP 27’inci Dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Son dönemde artan sıcaklar ve kuraklık nedeniyle Trakya’da barajlardaki doluluk oranlarının azaldı” dedi.

Özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkların ve yağış eksikliğinin su kaynaklarını olumsuz etkilediğine işaret eden Gaytancıoğlu, “Bu durumun barajlardaki su seviyelerini hızla düşürüyor ve su krizi riskini artırıyor. “Barajlardaki su seviyelerinin düşmesi, sadece içme suyu teminini değil, aynı zamanda tarım, enerji üretimi ve endüstriyel faaliyetleri de olumsuz etkiliyor” dedi.

Kuraklığın, çiftçileri de olumsuz etkileyerek tarım ürünlerinde verimin düşmesine ve gıda fiyatlarının artmasına yol açtığını belirten Gaytancıoğlu, “Bu durum sadece Trakya’da değil, Türkiye genelinde birçok bölgede yaşanıyor. Önlem için su kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi ve su tasarrufu konularına daha fazla önem verilmesi gerekiyor” dedi.

Gaytancıoğlu, çevresel sürdürülebilirlik konularına odaklanılması ve kuraklıkla mücadele için acil önlemler alınması gerektiğini belirterek, “Su kaynaklarının korunması, suyun etkili bir şekilde kullanılması ve vatandaşların bilinçlendirilmesi için kamuoyunun da duyarlı olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.