DOLAR 32,4335 0.23%
EURO 35,0037 -0.21%
ALTIN 2.324,910,23
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22970012,07%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaytancıoğlu, “Çeltik ekimi borç, harç başladı”

Gaytancıoğlu, “Çeltik ekimi borç, harç başladı”

ABONE OL
13 Kasım 2021 18:27
Gaytancıoğlu, “Çeltik ekimi borç, harç başladı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, çeltik ekiminin borç, harç başladığını belirterek, “Geçtiğimiz yıl üreticiyi ithalat vurmuştu, bu yıl da mazot, gübre fiyatlarının yüksekliği vuruyor. Halbuki üretimi ve üreticiyi desteklesek ithalata gerek kalmaz” dedi.

Türkiye’nin “çeltik ambarı” Edirne’de üreticiler çeltik tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da çeltik ekimi gerçekleştiren üreteciler ziyaret ederek, sıkıntılarını dinliyor.

Türkiye pirincinin yüzde 60’ını üreten Edirne’de çektik ekilişlerinin başladığını belirten Milletvekili Gaytancıoğlu, “Edirne’nin köylerinde çeltik üreticileri ile beraberiz. Ekimler başladı çiftçimiz şu anda tarlaya tohum saçıyor. Ama kahırla bu işi yapıyor. Niye… Tohumu borçla aldı, ilacı borçla aldı, gübreyi borçla aldı, mazotu borçla aldı. Zaten geçmiş yıllardan kalan borçları var. Tek istediği alın terinin karşılığını alabilmek. Geçen sene biçtiği tarladan karşılığını alamadı. Neden? Çünkü ithalat var” dedi.

Türkiye’de, dünyanın en kaliteli ve en güzel pirinçlerinin üretildiğini belirten Milletvekili Gaytancıoğlu, “Tüketiciler memnun ama maalesef tüketilen pirinçlerin yüzde 30’unu biz başka ülkelerden ithal ediyoruz. Gerek var mı? Üreticiyi yok diyor. Evet gerek yok. Üreticiye destek verelim, üreticinin borcunu hafifletelim alın terinin karşılığını bir şekilde ödeyelim. Üreticimiz bize daha fazla üretecek. Bir dekar çeltik tarlasına çiftçimiz aşağı yukarı 2 bin 500-3 bin lirayı suya gömüyor. Suyun içinde kurbağalar var, böcekler var, yılanlar var, sivrisinekler var. Çiftçimiz büyüdüğü zaman o kadar güzel bakımını yapıyor. Sadece istediği alın terinin karşılığını almak. Başka ülkelerin yerine o kazanmak istiyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.