DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20773841,96%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaytancıoğlu, “Destek primi 2 lira olmalı”

Gaytancıoğlu, “Destek primi 2 lira olmalı”

ABONE OL
6 Ekim 2022 15:48
Gaytancıoğlu, “Destek primi 2 lira olmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu çeltik ve ayçiçeğinde destekleme priminin en az 2 liraya çıkarılmasını istedi.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, ayçiçeği ve çeltikte destekleme primlerinin arttırılmasına yönelik açıklamada bulundu.

Milletvekili Gaytancıoğlu, TBMM’de yerinden söz alarak yaptığı konuşmada dünyayı gezen ama kendi çiftçisini görmeyen bir Tarım Bakanı olduğunu savunarak, “Endonezya’dan Venezuela’ya gidip, dünyayı görüp kendi çiftçisini görmeyen Tarım Bakanına buradan çağrımızı bir kez daha yenileyelim: Ayçiçeği ve çeltikteki desteklemeleri bir an önce en az 2 liraya çıkarın. Doğru dürüst alım fiyatı vermediniz, bu alım fiyatlarıyla, bu sözde desteklemelerle çiftçimiz önümüzdeki yıl ürün ekmez, ekemez. Bakan dünyayı yeniden keşfetmek için dolaşıp duruyor ama dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Tarımda kural bellidir, kendi çiftçini destekleyeceksin; üretebildiğin, ikliminin ve toprak koşullarının uygun olduğu her ürünü mümkün oldukça ülkende üreteceksin. Ne diyordu toprak için Aşık Veysel? ‘Koyun verdi, kuzu verdi, süt verdi/ Yemek verdi, ekmek verdi, et verdi / Kazma ile dövmeyince kıt verdi.’ Bu ülkenin kara topraklarında nasırlı elleriyle çalışan çiftçisini daha fazla üzmeyin, desteklemeleri acilen artırın” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.