DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20779631,29%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaytancıoğlu, “İlkokul yapmaktan acizler”

Gaytancıoğlu, “İlkokul yapmaktan acizler”

ABONE OL
3 Aralık 2022 12:54
Gaytancıoğlu, “İlkokul yapmaktan acizler”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Keşan Yukarı Zaferiye Mahallesinin ilkokul sorununu TBMM’de dile getirdi. Gaytancıoğlu, “100 milyonları Katar sevdası için Saros Körfezi’ni yok etme projelerine aktaranlar, Keşan Yukarı Zaferiye Mahallesi’ne bir okul yapmaktan acizler” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, konuşmasında “Biz, köylerin okulsuz kaldığını sürekli dile getiriyoruz; iktidarımızda da köy okullarını yeniden açacağız ama sorun sadece köy okulları değil, AKP iktidarında şehirlerimizdeki okullar da kapandı, yenileri yapılmadı; artan nüfusa yetecek okullar yok.” diyen Doç. Dr. Gaytancıoğlu bir önce yeni okullar yapılmasını istedi.

Milletvekili Gaytancıoğlu, “Çocuklarımız karanlıkta evlerinden çıkarak göçebe gibi başka mahalledeki okullarına ulaşmaya çalışıyor.” diyerek Keşan Yukarı Zaferiye Mahallesinin durumunu örnek gösterdiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Seçim bölgem olan Edirne’nin Keşan ilçesindeki en merkezi mahallelerden olan Yukarı Zaferiye Mahallesi’nde ilkokul yok. Daha önce burada olan ilköğretim okulu ortaokula çevrildi, ilkokul öğrencileri başka mahallelere dağıtıldı. Bu çocuklar küçük; beslenmeleri, okula gitmeleri hep büyük sorun, aileleri büyük maddi külfet yükleniyor. 100 milyonları Katar sevdası için Saros Körfezi’ni yok etme projelerine aktaranlar, Keşan Yukarı Zaferiye Mahallesi’ne bir okul yapmaktan acizler. Bunlardan ilk seçimde kurtulacak ve çocuğumuzu cumhuriyetin en büyük kazanımlarından biri olarak evinin yanı başındaki ilkokuluna göndereceğiz. İster köyde ister şehirde olsun” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.