DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2049769-2,22%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaytancıoğlu, “Milyon dolarlık tesis çürüyor”

Gaytancıoğlu, “Milyon dolarlık tesis çürüyor”

ABONE OL
11 Mayıs 2022 10:05
Gaytancıoğlu, “Milyon dolarlık tesis çürüyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Havsa İlçesi Kuzucu köyünde yapımı iki yıl önce tamamlanan bin 500 başlık Süt Sığırı ve Besicilik Tesisinin kaderine terk edildiğine dikkat çekerek, “Tesiste ne hayvan var ne de süt var. Sadece bekçi var. Milyon dolarlık tesis adeta kaderine terk edilmiş. Ziraat Bankası kredisi ile yapılan bu tesis çürüyor. Yazık değil mi Devletin paralarına…” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Havsa İlçesi’ne bağlı Kuzucu köyünde yapımı 2 yıl önce tamamlanan bin 500 başlık Süt Sığırı ve Besicilik Tesisinin kaderine terk edildiğini söyledi.

Milletvekili Gaytancıoğlu, tesisin 3,5 yıl önce devletin ve Edirne İl Özel İdaresi’nin de katkılarıyla milyonlarca lira harcanarak yapıldığını belirterek, “Açıldı ama açılamadı. Neden? İçinde hala hayvan yok. Sözde bu tesis hayvancılık tesisi olacaktı. İçerisinde elektriği var, suyu var, ağırları var, bin 500 baş hayvanı barındırabilecek bir tesis. Türkiye bu günlerde hayvan ithalatına konuşuyor. Sütün ve süt ürünlerinin, yemin ne kadar pahalı olduğunu konuşuyor, gıda fiyatları uçuyor ama bu tip tesisler böyle içinde incin top oynayan tesisler olarak maalesef duruyor. Yazıktır günahtır. Paralarımız nereye gidiyor? Bu paralar harcanıyorsa bunun neden denetimi yapılmaz. Bu firmanın sahibi kimdir. Nasıl kredi almıştır, sonra ne olmuştur. Bunların hepsinin araştırılması lazım ama bu tesislerin boş kalmaması gerekir. Bu tesislerin çalıştırılması gerekir. Gerekirse üreticilerin bir araya gelerek oluşturacakları kooperatiflere bedelsiz olarak verilsin ama içerisinde hayvan olsun. İçerisinde üretim olsun. İçerisinde besi hayvanı beslensin. Biz bunu istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.